Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stopka strony stale przypięta do dołu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
krzysiekj
Jak zrobić aby stopka strony była stale przypięta do dołu. Chodzi o to, że jak zawartość strony jest przewijana to stopka zawsze jest na dole ekranu. Nie wiem nawet jak tego szukać w google. Niech ktoś podpowie jak to zrobić lub jakiego hasła szukać w googlach
deirathe
Tu masz linka z czymś takim : http://limpid.nl/lab/css/fixed/footer, po więcej szukaj na google: fixed footer, bo podejrzewam ze na IE może nie działać prawidłowo- jak zresztą wszystko. Nie mam IE więc nie mam jak sprawdzić tongue.gif
krzysiekj
Działa na IE tylko troszkę kiepsko, ale działa. Powinno mi to wystarczyć, ale gdyby ktoś miał pomysł, żeby chodziło i tu i tu to czekam.
vokiel
Polecam sticky footer
krzysiekj
Cytat(vokiel @ 22.05.2009, 09:40:06 ) *

To nie działa tak jak ja chcę

Cytat(deirathe @ 22.05.2009, 08:36:43 ) *
Tu masz linka z czymś takim : http://limpid.nl/lab/css/fixed/footer, po więcej szukaj na google: fixed footer, bo podejrzewam ze na IE może nie działać prawidłowo- jak zresztą wszystko. Nie mam IE więc nie mam jak sprawdzić tongue.gif

To jest bardzo fajne, tylko czy nie dałoby się zrobić tak, żeby działało w IE. Spójrzcie może pomorzecie
nexis
Cytat(krzysiekj @ 22.05.2009, 08:55:48 ) *
Działa na IE tylko troszkę kiepsko, ale działa.

To działa czy nie działa? W czym jest problem i o jakiej wersji IE mówimy? Na IE 7 działa prawidłowo.
krzysiekj
Cytat(nexis @ 22.05.2009, 13:38:18 ) *
To działa czy nie działa? W czym jest problem i o jakiej wersji IE mówimy? Na IE 7 działa prawidłowo.

W firefoxie jest fajnie niezależnie od suwaka. Tak jakby jedna strona
W IE7 widać tak jak by stopka była w innej ramce i dodatkowo powyżej też jest jakby druga biała pusta ramka. Dać screena?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.