Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gierki RPG online - naliczanie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Asmox
Chciałbym wspólnie z kolegami spróbować stworzyć gierkę RPG on-line. I chyba już wszystko rozumiem, jakie mechanizmy będą potrzebne do realizacji tego projektu, jednak nie wiem tylko, jak zrobić pewien "nabijacz offline". Jak ktoś niezbyt mnie zrozumiał to już tłumaczę:
Kopalnie na OGame wyglądają na pracujące non-stop, tzn. nawet jeżeli się wyloguję, to następnego dnia i tak mam zwiększoną liczbę surowców. Chciałbym się dowiedzieć jak to działa.
Fifi209
Cron. Tylko tyle powiem.
Diemorko
Możesz również zrobić odpowiednie działanie matematyczne które będzie poruwnywać date i czas wylogowania i pmozyc przez date zalogowania tak by wyszło tyle ile powinno się dodać winksmiley.jpg <-- O Wiele lepsza opcja..
chlebik
Re: up:

O tyle lepsza, ze nie wymaga dzialania crona na X graczach co jakis czas. Gorzej, ze wowczas logike trzeba miec dobrze opracowana, aby przy okazji pierwszego lepszego np. napadu na te przykladowa kopalnie, wiedziec ile mozna na tym zyskac, a ile kto ma stracic. Trzeba bardzo dobrze to przemyslec i zakodowac.
pgrzelka
<?
if (napad || logowanie) {
uaktualnij_surowce();
}
?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.