Na stronce, którą właśnie robię użytkownik może zadać pytanie wypełniając formularz: pytanie, treść, i wybór kategorii. Postanowiłem rozwinąć kategorie do podkategorii. W MySQL stworzyłem oddzielną bazę dla subkategorii i gdy próbuję je wyświetlić w formularzu w ten sposób:
kategoria
subkategoria
subkategoria
kategoria
subkategoria
itd
dzieje się coś dziwnego bo miesza mi subkategorie.
Zapytanie wygląda tak:
[/b] $result = $dbase->get_query(" SELECT * from kategorie "); IF ($result) { $pytania = new cTemplate; foreach ($result AS $record) { $pytania->assign[kategoriee] .= $pytania->parse("templates/kat_wybor.htm"); $pytania->assign[kategoriaa]=$record['nazwa_kat']; $katid=$record['kategorie_id']; $result = $dbase->get_query(" SELECT * from tematy where kategoria_id='$katid' "); IF ($result) { foreach ($result AS $record) { $pytania->assign[subkategorie] .= "<option value=".$record['temat'].">".$record['temat']."</option>"; } } else $pytania->assign[subkategorie] .=""; [b]
Korzystam z klasy tempejtowej i do połączeń z bazą mysql.
Najpierw pobieram nazwę kategorii i w pętli foreach kolejne zapytanie które również poprzez foreach wypisuje wszystkie podkategorie w zależności jaki jest 'kategorie_id' z pierwszego zapytanie.
Próbowałem niemal wszystkiego (result2 , nowy obiekt pytania,...) Próbowałem również użyć funkcji mysql_fetch_assoc ale wyświetla mi błąd
Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in...