Ten upload który mam przerobić nie tylko wrzuca plik, ale też zapisuje do bazy informacje o tym pliku.
Jak przerobić ten UploadIfy żeby zwracał mi do skryptu nazwę pliku?
http://www.uploadify.com/documentation/
<link rel="stylesheet" href="uploadify/uploadify.css" type="text/css" /> <script type="text/javascript"> $(document).ready( function() { $("#fileUpload").fileUpload({ 'uploader': 'uploadify/uploader.swf', 'cancelImg': 'uploadify/cancel.png', 'script': 'uploadify/upload.php', 'folder': 'pliki', 'multi': false, 'displayData': 'speed' }); }); </script> </head> <body>
Nikt nie ma pomyśłu?
A może jakiś prostrzy sposób na zrobienie progressbara z zachowaniem starego skryptu?
Wpadłem na to, żeby nazwę pliku wrzucić do sesji, ale plik php którego używa ajax nie chce zapisać nic w sesji:
// Uploadify v1.6.2 // Copyright (C) 2009 by Ronnie Garcia // Co-developed by Travis Nickels $tempFile = $_FILES['Filedata']['tmp_name']; $targetPath = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . $_GET['folder'] . '/'; // Uncomment the following line if you want to make the directory if it doesn't exist // mkdir(str_replace('//','/',$targetPath), 0755, true); } $_SESSION['nazwa_pliku'] = $targetFile; $_SESSION['n'] = 'sdf'; ?>