Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Layout: Centrum Windsurfingu
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Blazi
Cześć smile.gif
Ostatnio podjąłem się zrobienia strony-sklepu centrum windsurfingowego. Jeśli chodzi o wykonanie i design to całkowita dowolność, jedyne o co zostałem poproszony to o zachowanie tematyki. Proszę o konstruktywną krytykę i propozycje poprawek. Jestem otwarty, nie mówię że przyjmę każdą zmianę, ale na pewno mogę jeszcze nad tym popracować.
Z góry dzięki smile.gif

wookieb
Lay bardzo fajny. Wiadomo gdzie co jest i nie trzeba latać po każdym zakamarku, żeby coś znaleźć.

Jest tylko parę pytań. Rozumiem, że layout nie będzie się rozszerzał w pionie?

Z takich bardzo drobnych uwag to:
- napis więcej przy produktach, bo "dalej" może mylić.
- nie pokazałeś ofektu rollover na menu
- trzeba dopracować tekstowo koszyk ale to już nie od strony grafiki
- jakoś mi to menu górne odbiega lekko tongue.gif Można by tam nawet dać jakąś półprzezroczystość. Ale to tylko moje spostrzeżenie i gust smile.gif

Ocena 9/10
legorek
Lay całkiem ładny, ale skoro to ma być centrum windsurfingu to czemu w topie są surferzy a nie windsurferzy ? winksmiley.jpg To zupełnie jak z java i javascriptem tongue.gif
siatkarzyna
Ehhh takie strony to się robiło dawno temu. Sklep wygląda mało profesjonalnie (ja bym w niem nic nie kupił) co do grafiki:
- Mdłe kolory
- Zdjęcie w tle jest słabej jakości i od polowy powielony kawałek nie wygląda dobrze można to lepiej zrobić
- Cień pod cala stroną jest za mocny czy za duży
- Pod menu brzydko wygląda ten jasny niebieski
- Menu u góry wygląda jak by tam przypadkowo się znalazło
- Typografia leży totalnie ostatnio bardzo dobry designer powiedział mi że przeważnie nie miesza się fontów szeryfowych z bezszeryfowymi
Fishu
Będę miły, nie chce się zsuwać do poziomu niektórych osób (nie przepadam za tego typu krytyką). Ogólnie layout nie jest zły moim ujmę to co mam w głowie w podpunktach jak zrobili to moi poprzednicy winksmiley.jpg

- Lewe menu powinno być zastąpione czymś innym lub zmniejszone moim zdaniem winksmiley.jpg (co do górnego menu tak jak mówił wookieb przydała by się półprzeźroczystość)
- Niezbyt ładny jest ten "cień" dochodzący z pola pod koszykiem.
- Koszyk można by było urozmaicić m.in. zmieniając tekst np. z kup koszyk na kup bo dziwnie to wygląda oraz dodając jakieś ikony (jeszcze zwiększ czcionke tekstu w nim, ponieważ trudno się czyta).
To by było na tyle winksmiley.jpg
Kildyt
W pełni popieram uwagi moich poprzedników. Ponadto czcionka w lewym menu jest za duża. W niektórych miejscach zwiększyłbym padding'i. Osobiście nie umieściłbym logotypu tak nisko. Ogólnie layout jest dosyć przeciętny i nie fascynuje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.