Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Cięcie, kod
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
methyl
Witam.
Prosze o ocenę cięcia grafiki i kodu na stronie http://linkujmy.pl .
Skrypt ani grafika nie jest mojego autorstwa, jedynie html i css.
Pozdrawiam.
wookieb
Sie rozsypało się pod IE6. Zainstaluj sobie Multiple IE i zobaczysz jak to wygląda.

Nie oceniam, jeżeli nie wygląda to dobrze.
methyl
Ok, postaram sie poprawic.
Louner
Internet Explorer 6 dodaje 3px marginesu z prawej strony elementów z 'float', trzeba dla IE6 ustawić w nich margines ujemny ( margin-right:-3px; ) i będzie ok. Poza tym, mnie się wszystko podoba. winksmiley.jpg
ShadowD
Linki mogły by być tekstem a nie obrazkami, albo dodaj jakieś opisy linkom chodziarz. Kreski oddzielające menu można by zrobić za pomocą html'a jak przyjdzie dodać nową pozycję w menu będziesz musiał trochę pozmieniać grafikę.
methyl
Jest alt na wszystkich linkach smile.gif
Ad 2 zgadzam sie ale klient sie nie zgodzil.
Pozdro.
Kildyt
Zgadzam się z ShadowD w sprawie linków.
IMHO nie ma czegoś takiego jak puste alt-y. Każdy obrazek można nazwać.
Moim zdaniem zbudowanie strony głównie na img-ach to zły pomysł. Zdecydowanie można to lepiej zrobić.

Design nie podoba mi się głównie przez kolorystykę. Jest mdła i bez wyrazu. Czerwony pasek w centrum zwraca zbytnio na siebie uwagę i przysłania całą resztę. Gdzieniegdzie tekst jest niewyraźny (zbyt odróżniający się od reszty kolor, za mała czcionka, za małe odstępy linii).
Logo nie przenosi do strony głównej.
methyl
Design nie mój. Logo przenosi.
PrzemekJ
hmmm jakby to powiedziec ... odnosnie layoutu ...
powiem krotko i zwiezle

"Przerost gradientu nad treścia"

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.