Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Laptop] Akcje podczas zamykania i otwierania
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
no-scared
Witam. Mam taki problem:

Niedawno miałem format. Przed formatem jak zamykałem laptopa to robił się tak jak wyłączony, ale jak podnosiłem klapkę to spowrotem robił się włączony z wszystkim tak jak było przed zamknięciem.

Jak zrobiłem format to teraz jak zamykam laptopa to jest on tak jakby nadal wlaczony ale z czarnym ekranem i jak podnoszę klapkę to nic nie moge zrobić. Jest nadal czarny (efekt taki sam jakbym kliknął klawisz z księżycem [uśpienie]) i muszę w takim wypadku resetować laptopa. Podejrzewam, że jest to jakieś ustawienie w systemie, ponieważ tę zmianę zauważyłem po formacie.

Chciałbym aby kolej rzeczy wróciła jak w pierwszym przypadku. Jakieś pomysły?

Czekam na odpowiedź i pozdro.
sztosz
Problem ze sterownikami to może być lub z aktualizacjami. Niektóre wersje sterowników nVidii do kart graficznych skutecznie uniemożliwiały wznowienie pracy komputera po "uśpieniu".
no-scared
Hmmm... w sumie jest to możliwe, bo po formacie ściągnąłem najnowsze sterowniki do grafiki.

Chciałbym jeszcze dodać, że przy zamykaniu też się zachowuje inaczej. Wcześniej komputer nie pracowal, a teraz po zamknięciu dalej wszystko pracuje (słychać wiatraki itd.)

Jak sobie radzic z tym problemem?
sowiq
Cytat(no-scared @ 24.06.2009, 13:58:44 ) *
[...]przy zamykaniu też się zachowuje inaczej. Wcześniej komputer nie pracowal, a teraz po zamknięciu dalej wszystko pracuje (słychać wiatraki itd.)

To, czy laptop ma wejść w stan wstrzymania, czy się wyłączyć trzeba ustawić. W opcjach zarządzania energią:

no-scared
@sowiq, pierwsze co to właśnie wszedłem w zarządzanie energią ;p

Jednak tak jakby brakuje mi tu paru opcji. Bo to "kiedy zamknę pokrywkę komputera" ma tylko opcję "stan gotowości" i "nic nie rób", a mi tak jakby potrzeba tu po zamknięciu stan hibernacji (takiej opcji tu nie ma), a po otwarciu wyjście ze stanu hibernacji.

Jest jakiś program do ustawiania tego?
vokiel
Hibernację trzeba najpierw włączyć.
Nie ma akcji po otwarciu pokrywy, jest tylko na zamknięcie. Po otwarciu jak jest w stani hibernacji lub uśpienia trzeba kliknąć przycisk (np enter).

Btw jaki system?
sowiq
Cytat(vokiel @ 24.06.2009, 23:18:03 ) *
Nie ma akcji po otwarciu pokrywy, jest tylko na zamknięcie. Po otwarciu jak jest w stani hibernacji lub uśpienia trzeba kliknąć przycisk (np enter).
Mój laptop* twierdzi inaczej smile.gif Co prawda nie jest to konfigurowalne, ale do przywrócenia ze stanu wstrzymania wystarczy otwarcie klapy. Więc nie ma reguły winksmiley.jpg

*Tośka S4094
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.