Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jquery] slide wysowany panel
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
Spyder
Chodzi mi o ten wysowajacy boxsik na portfolio czasami troche wariuje a chcialbym zeby podnosil sie jak bede na boxsie i opadal jak z niego zejde teraz czasami wsuwa sie i wysowa jak zwariowany. Szczegolnie jak kursor jest gdzies na srodku. Co musze ododac zeby to dzialalo?questionmark.gif? Dzieki

aa puki co to jest prawidlowo tylko w mozilli winksmiley.jpg
askone
Hej

Z pobieżnej analizy kodu widzę, że kod jquery podpięty maz pod ONMOUSEOVER czyli wywoływany jest on wielokrotnie gdy myszka jest nad obiektem. Według mnie powinieneś wykorzystać dodatkową zmienną js, początkowo ustawioną na FALSE.
W zdarzeniu ONMOUSEOVER sprawdzić czy jest FALSE. Jeśli tak to wywołać kod JQUERY i ustawić tę zmienną na TRUE.
W zdarzeniu ONMOUSEOUT ustawić zmienną na FALSE i ukryć panel.

Mam nadzieję, że pomogłem winksmiley.jpg
Pozdro
Spyder
Hej a moglbys podac przyklad?questionmark.gif Poczatkuje w jquery wiec kazdy kod by sie przydal. THX
singles
Oprócz mouseover i mouseout jest takie coś jak mouseenter i mouseleave. Poczytaj, myślę że to rozwiąże Twój problem smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.