Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strony z grami Flash
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
krzychu0808
Witam...
Z kąt wszystkie serwisy z grami flash (np. poszkole.pl) biorą te gry questionmark.gif? bo chyba nie trzymają ich na serwie tylko wczytują z innych serwerów. Czy jak to działa może ktoś mi to wyjaśnić questionmark.gifquestionmark.gif
sztosz
Jak to z kąt biorą? Z Kontowni!

A tak na serio to tylko osadzają obiekt flash na stronie a wczytuje się z innego serwera w 99% przypadków. Podejrzyj źródło strony.
matixrr
1. Poszkole to ma chyba gry które dodają głównie użytkownicy.

2. Z tego co widziałem w kodzie (na podstawie jednej gry) to gry trzymają na swoim serwie i nei widzę w tym nic nadzwyczajnego bo każdy tak powinien robić bo co za sens linkować grę gdy serwis na którym leży gra może upaść?

3. Z kąd -> skąd

4. A gry biorą z innych serwisów o takiej samej tematyce i to się tak kręci albo czasem ze stron które produkują takowe.

@UP

Cytat
A tak na serio to tylko osadzają obiekt flash na stronie a wczytuje się z innego serwera w 99% przypadków. Podejrzyj źródło strony.

A Ty zajrzałeś?!
sztosz
Na poszkole nie zaglądałem. Mea culpa, patrzyłem na innych stronach i przeważnie tak było, ale teraz nawet jak widzę to gry na joemonster.org są na ichnich serwerach w większości. Świat się zmienia :/
chlebik
Na poszkole (wiem, bo tam pracuję smile.gif ) uzytkownicy na pewno gier nie zamieszczaja.
matixrr
No dobra, moja pomyłka. Ale to w takim razie macie tam burdel bo się Wam gry dublują ;p
chlebik
Odpowiedni ludzie juz nad tym pracuja.
Kildyt
Cytat(chlebik @ 10.07.2009, 23:35:46 ) *
Na poszkole (wiem, bo tam pracuję smile.gif ) uzytkownicy na pewno gier nie zamieszczaja.
I jak ci wychodzi znalezienie czasu? Z jednej szkoła, z drugiej praca. tongue.gif Hehe, w końcu to poszkole, co nie? tongue.gif
A co do kontowni to strzał w dziesiątkę. winksmiley.jpg

@krzychu0808 a nie mogłeś podejrzeć źródła, tylko od razu walisz z problemem na forum?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.