Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Formatowanie kodu PHP
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
tosiek
Witam. Mam pytanko, znacie jakiś program który ładnie formatuje kod PHP ? Chodzi mi o wcięcia etc.
Albo edytor z taką funkcją. Mam SourceFormatX 2.56 ale przestarzały jest i zamienia === na == = i inne błędy.
planet
ja bym Ci proponował wykształcić nawyki robienia wcięć itp. a nie kaleczyć sie automatem.
Fifi209
Powiem, że piszę w notepad++ od kilku lat i jest dobrze. Nie wiem czy są automatyczne wcięcia bo zawsze sam je robiłem. ;p (edytory z automatycznymi mnie wkurzały)
tosiek
ehh ręcznie pisząc robię wcięcia (lub edytor je robi) ale co gdy chcę poprawić kod i z reguły trzeba by było poprawiać duużo kodu smile.gif
Fifi209
Cytat(tosiek @ 19.07.2009, 13:13:09 ) *
ehh ręcznie pisząc robię wcięcia (lub edytor je robi) ale co gdy chcę poprawić kod i z reguły trzeba by było poprawiać duużo kodu smile.gif

Zależy co kryje się pod "poprawianiem kodu" ;d Poprawianie kodu może sprowadzać się do poprawy jednej literówki. haha.gif
phpion
Eclipse ma bardzo przydatne funkcje formatowania całego kodu lub tylko zaznaczonego fragmentu.

mike
Cytat(phpion @ 19.07.2009, 14:39:55 ) *
Eclipse ma bardzo przydatne funkcje formatowania całego kodu lub tylko zaznaczonego fragmentu.
Dokładnie taka sama opcja jest w NetBeansie.
Eclipse: Ctrl+Shift+F
NetBeans: Alt+Shift+F
ayeo
Witam!

Wydaje mi się, że na dłuższą metę w grę wchodzi tylko Eclipse lub Netbeans właśnie. Niestety oba wyglądają obleśnie, ale jest wszystko co trzeba.

Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.