Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: szukam hostingu, który...
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
nmts
Jeśli były takie tematy nie dawno to zamknijcie, nie znalazłem. Wiadomo, że w internecie takich pytań jest dużo ale co z tego skoro wiele sprzed roku czy kilku lat. Poza tym opinię się zmieniają podobnie jak zmiany w usługach. Dotychczas miałem kontakt z takimi usługodawcami jak: nazwa, home, webd, active24, netarteria, npc i może o czymś zapomniałem - niektóre bardziej znane, inne mniej, w większości z nich coś nie pasowało. sciana.gif

Hosting musi:
- być bezawaryjny, (niektóre takie nie są)
- szybki pod każdym względem,
- wytrzymać średniej wielkości forum phpbbByPrzemo - pożeracz zasobów i kreator multi zapytań (np. nazwa.pl - nie spełnia wymogu)
- mieć możliwość zdalnego dostępu do bazy, a sama baza musi być szybka (np. home.pl lub active24 odpada)
- transfer miesięczny: 100Gb to minimum,
- absolutnie wymagane osobne ftp dla subdomen i brak dostępu do nich z ftp domeny głównej, (wiele hostingów odpada),
- panel własny? raczej nie, większość nie jest zbyt konfigurowalna... może być plesk, directadmin raczej mi się nie podoba, innych nie znam,
- mieć serwer w Polsce oczywiście,
- bardzo mile widziany okres testowy, ale nie jest to najważniejszy wymóg,

Może w międzyczasie coś sobie jeszcze przypomnę. winksmiley.jpg
Dlaczego nie dedyk ani VPS? - nie chce mi się nimi bawić.
erix
No to Tobie na 90% dedyk potrzebny...

Prosisz tylko o instalację tego, co Ci potrzeba administrację; ciut na starcie zabulisz, ale będzie wszystko.
Sabistik
Cytat
Dlaczego nie dedyk ani VPS? - nie chce mi się nimi bawić.

To czemu nie wybierzesz dedyka/vps z administracją?
pixsoul
Wydaje mi sie ze potrzebujesz 'ManagedVPS'.
Moge z czystym sercem polecic http://ionic.pl/vps_managed.htm
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.