Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z require
Forum PHP.pl > Forum > PHP
agmakonts
Witam, własnie skończyłem pisac swoją stronę i na localhoscie wszystko pięknie śmigało jednak po uploadzie an serwer nie wyświetla się nic nawet błędy.

plik index php includuje pliki boot.php (../../portfolio_engine/application/boot.php) i path.php (../../portfolio_engine/path.php) które są potzrebne do uruchomienia aplikacji. Plik path.php jest ładowany bez problemu natomiast serwer nie potrafi załaczyc pliku boot, nawet nie zwraca żadnego błędu ani nic.

plik index.php

Kod
<?php
// ladowanie aplikacji
error_reporting(E_ALL);
setlocale (LC_ALL, "plk");
$mt_start_boot = true;
define('PUBLIC_PATH',dirname(__FILE__));
require_once('../../portfolio_engine/path.php');
require_once('../../portfolio_engine/application/boot.php');
// - koniec

?>

plik boot.php

Kod
<?php

require_once(ENGINE_PATH.'mt_front_controller.php');
require_once(ENGINE_PATH.'mt_components_handler.php');

$MTC = new mt_components_handler;

$MTC -> load_configuration();
$MTC -> load_plugins();

$MT_ROUTER = $MTC -> load('mt_router');

$MT_ROUTER -> boot_application();
echo 'boot ok';
?>

nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje ani jak temu zaradzić, nawet error_reporting(E_ALL); nie daje żadnych rezultatów.
TrevorGryffits
Jesteś pewien, że nie jest ładowany? Może w pliku path.php jest coś co kończy wykonanie skryptu. Ewentualnie możesz, przenieść echo na sam początek boot.php, żeby wykluczyć, że coś zatrzymuje "wyechowanie". Mam nadzieję, że jest w miarę zrozumiale:)
agmakonts
sprawdzałem echem i nic, tak jak echo w pliku path działa to w pliku boot już nie, zastanawiam się czy nie za abrdzo pokręcona ścieżka ale jak było tylko 1 katalog wyżej to też nie chciało działać
kfc4
Jest coś takiego:
-index.php
-skrypty - folder
|-1.php
|-2.php

W index.php dajesz inluce 1.php, a żeby do 1.php dołączyć 2.php piszesz include skrypty/2.php, tak jakbyś dołączał beśpośrednio z index.php.

Może błąd jest gdzieś tutaj?
cojack
ini_set('display_errors', 1);

strzel jakiś błąd składniowy i sprawdź czy wyświetla błędy.
agmakonts
cojack dzięki, zapomniałem o wyświetlaniu błędów, pdo zwracało fatala i wszystko dalej siadało smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.