Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zaktualizowano Adobe Reader 9
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
zwierzołak
taki mały offtopik, ale mnie to zdenerwowało właśnie. po cholerę mam restartować komputer po zaktualizowaniu programu do czytania dokumentów ? jakie jego funkcje potrzebują tak głęboko ingerować w system ..raczej bardziej mi tu pasuje instalowanie bez mojej wiedzy niepotrzebnych mi random features.

nie wiem na ile mam rację w tym przypadku, ale producenci oprogramowania to jednak czasem walą w ...
sztosz
Ile zajmuje na dysku całość Adobe Reader + jego Common Files? Bo mój Foxit Reader wraz z kilkoma zaawansowanymi pluginami do indexowania moich PDF, edytorem PDF (do edycji tak jak inne dokmenty tekstowe) itp na dysku zajmuje 18 MB, instaluję go rozpakowując z zip'a, to że szybciej uruchamia się od Adobe to oczywiste, czy szybciej renderuje strony do wyświetlenia nie wiem, nie porównywałem, Foxit Reader robi to momentalnie. Co jest w Adobe Readerze nie mam pojęci i boję się aż pytać.
zwierzołak
Adobe Reader 218 MB - i nie ma możliwości edycji, ani pewnie kilku innych funkcji. (bez common files, bo tego mam 450MB z różnych programów adobe i nie wiem które są od Readera).

hmmm...
antyqjon
A jesteś uwiązany z jakiegoś powodu do Adobe Readera? Może faktycznie warto się przesiąść na Foxita? Ja bardzo sobie go chwalę, podobnie jak sztosz.
zwierzołak
Bynajmniej, nie jestem uwiązany i pewnie przerzucę się na coś innego, ale zastanawiałem się co za syf siedzi w tym programie, że zajmuje 200MB więcej niż inny podobny prog przewyższający go nawet ilością funkcji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.