Słuchajcie, potrzebowałabym hostingu, do 50mega i rejestracji domeny. Po prostu chciałabym w końcu moją stronę umieścić gdzieś w sieci. Zależy mi na tym aby strona działała zawsze, żeby nie było tak, że wpisuje jej adres, a jej nie ma. Czyli "uptime" powinien być wysoki. No i żeby szybko się wczytywała - a to ponoć też zależy od serwera czy szybko przetwarza skrypty PHP i zapytania z bazy danych. A ja tych zapytań mam pełno i skrypty obrabiają dużo danych. Korzystam z SQLite więc serwera MySQL nie potrzebuje. No i nie chciałabym dużo zapłacić. Czy znacie takie małe ale dobre serwery? Na prawdę nie potrzebuję więcej niż 50mega, może w przyszłości będę potrzebowała, ale to daleka przyszłość.
Nie wiem jak się załatwia te wszystkie formalności związane z rejestracją, uruchomieniem domeny i hostingiem, więc zależy mi też na prostym i szybkim załatwieniu tego wszystkiego, dlatego wolałabym i domenę i hosting wykupić w jednej firmie. Ważny jest też kontakt, żebym mogła zapytać o jakieś sprawy związane z funkcjonowaniem serwera i hostingu i żebym odpowiedż konkretną dostała. I żeby nie było jakiś haczyków w ofercie, bo ja się na tym nie znam, więc łatwo byłoby mnie oszukać i zmylić.
I chyba najważniejsze, co mi coś fajniutkiego wpadnie do główki, to się okazuje, że nazwa jest już zajęta. Czy warto w nazwie domeny używać myślnika albo innych znaków, które nie są literami? Czy końcówka domeny wpływa na indeksowanie przez google? Czy jedne są lepsze a inne gorsze? Wytłumaczyłby mi to ktoś? Bo ja zawsze myślałam, że końcówka ".pl" jest najlepsza ale ostatnio mówiono mi że inne nie są gorsze
pozdrawiam serdecznie Jola
postscriptum
początkowo myślałam o darmowym hostingu, ale nie znalazłam takiego który nie miałby reklam i jednocześnie miał PHP5 i SQLite,
ale może znacie taki? Czy wtedy adres strony, który jest subdomeną (tak to się chyba nazywa?) jest gorzej indeksowany przez google? Gdzie mogłąbym się tego wszystkiego dowiedzieć?