Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysłanie nagłówków i pliku z zewnętrznego serwera
Forum PHP.pl > Forum > PHP
hausner15
Witam,
Mam pewien problem, otóż chcę streamować z internetu pliki muzyczne z zewnętrznego serwera, ale odtwarzacz (w tym przypadku prawie jakikolwiek na PPC) nie odpala ich. Okazało się że wina stoi po stronie serwera który nie wysyła ani jednego nagłowka przy wysłaniu żądania o plik.

Mogę to ominąć przez napisanie skryptu na własnym serwerze w którym wysyłam nagłowki, a następnie odczytuje plik z serwera zewnętrznego i przekazuje go dalej do klienta, ale przy większym ruchu obciąży to mocno i mój serwer.

Dlatego moje pytanie brzmi:
Czy jest jakaś możliwość wysłania do klienta nagłówków, w raz z Content-type, a następnie przekierowanie klienta na plik?

W skrócie:
- nagłowki lecą z mojego serwera
- plik z serwera zewnętrznego

Pozdrawiam.
kfc4
A to czy ten ten serwer nie obsługuje funkcji header()?
hausner15
Mój obsługuje, zewnętrzny serwer niestety nie - przy wywołaniu urla do pliku plik leci od razu bez jakichkolwiek nagłówków :/
Dlatego musiałbym dokleić te nagłowki u siebie i wysyłać plik przez siebie co nie jest zbyt optymalne.

Dlatego pytam czy da radę wysyłać nagłowki, a następnie przekierować klienta na plik.
erix
Nie pomagamy w omijaniu zabezpieczeń.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.