Cytat(phpion @ 17.08.2009, 20:52:48 )

No tylko że taki interfejs nie wnosi nic poza tym, że pokazuje że coś Ci tam świta o interfejsach ale za bardzo nie wiesz jak i kiedy je stosować. Do tego ta nazwa kompletnie z kosmosu; poza tym nie trzyma się kanonu *able. Według mnie logiczniej byłoby podzielić interfejs na 2 osobne:
JAK JUŻ WSPOMNIAŁEM, interfejs miał być implementowany do DWÓCH klas tak więc został zastosowany. A o tym, że to jest bez sensu (z założeń jakie były na początku przy tworzeniu kodu) tak więc nie napisałem drugiej klasy.
Cytat(zegarek84 @ 17.08.2009, 21:48:44 )

ekchmmm...
...mmmhcke ;/

sorki - może żle zrozumiałem ten temat i może wyjdzie mały oftopick ale... cytuj co zacytowałem to wg. mnie pasowało by w pierwszej kolejności pokazać "wejście/przekierowanie" z adresu obrazka na właściwy skrypt *.php - np. w .htaccess:
Kod
RewriteRule ^(.+\.(?:gif|jpeg|jpe|jpg|png|bmp))$ /curl/img_buforuj.php?co=$1 [L]
Bardziej chodzi o sytuację kiedy:
if ($_SESSION['login'] === true) {
try {
$test = new Security;
$test->read('image.png');
}catch(SecurityException $e) {
}
}else{
// niezalogowany
}
Mam nadzieję, że rozumiesz. Obrazek tylko dla zalogowanych.

i dopiero w skrypciku zrobić co się chce - chyba że akurat Twoje skrypty mają mieć rozszerzenie *.php?? - ale jakby nie było skądś pasuje mieć te dane o rozszerzeniu - czyli jakieś wspomnienie z powiązaniem z bazą danych - choćby z "płaską" bazą danych...
Tego w ogóle nie rozumiem.

sorki - po kilku piwkach tera może dziwnie piszę
To akurat rozumiem, normalna sprawa. Ale nie musisz się chwalić doznaniami z wakacji.

ale będąc już w skrypcie php wystarczy sprawdzić co się chce na początku i zwrócić przez return co się chce lub wykonać exit - i nie wiem jak skomplikowane musiało by być zabezpieczenie (no przy własnych sesjach na obiektach ale...) normalnie to raczej procedury jako zabezpieczenie (tylko to co z bazą powiązane jako obiekt)... no i jeśli struktura obrazków połączona z bazą to obiekt - ale ten szkielet co widzę to raczej mi przypomina bardziej weryfikację wgrywanych obrazków na serwer przez własne api...
Jaką weryfikację? On odczytuje obrazek z serwera, wysyła nagłówek i potem obrazek. (albo źle Cię zrozumiałem)