Zdecydowanie lepiej wygląda biała czcionka w nowościach (bo to chyba nowości) no i fajny pomysł z kolorem dla linków. Brak obrazka w tle tekstu też zdecydowanie na plus.
To co zrobiłabym ja to przede wszystkim wyrównanie nagłówków (tych przy ikonce) do lewej - zrównanie ich z menu i tekstem aktualności, w tej chwili masz tam wcięcie co do którego nie mam przekonania. Osobiście preferuję też mniejsze cienie, tak jak pisałam wcześniej 90 stopni, odległość/rozmiar (distance/size) ustawione na 1 - to uwaga do elementów takich jak ikonki, przyciski, menu, blok po prawej itd. Nie wiem po co stosujesz podwójne nagłówki (jaki był zamysł) - mam na myśli nagłówek przy ikonce, a zaraz pod nim następny. Uważam, że jest zbędny, ale to tylko moja subiektywna opinia.
Wydaje mi się, że w twoim projekcie brakuje nieco miejsca do oddechu. Elementy wydają się być dosyć zbite - uważam, że przydałoby się trochę więcej przestrzeni, która mogłaby je oddzielić - coś na kształt
tego (pozwól, że będę pracować na swoich plikach). Uważam, że jest teraz u Ciebie zbyt ciasno. Lubię też dodatki, które przełamują kolor - w powyższym przykładzie jest to kolor żółty. Moim zdaniem nadaje projektowi życia i dzięki temu nie jest monotonny.
Jeżeli nie planujesz samodzielnie projektować ikonek, możesz skorzystać z darmowych zbiorów z np. SmashingMagazine. Są
tam całkiem fajne
zbiory ikon maści wszelakiej. Osobiście zazwyczaj nie mam serca/czasu do tworzenia miniatur tego typu, skoro są inni, którzy się w tym specjalizują i często udostępniają swoje prace za darmo.
Może to nieco dziwne, ale ludzie, którzy startują z grafiką często nadmiernie ją powiększają. Myślę, że spokojnie mógłbyś użyć mniejszej czcionki w tekstach (na moje oko używasz 14p Arial).
To by było na tyle na pierwszy rzut oka

. To są moje osobiste uwagi - a wiadomo, że każdy grafik lubi inne rozwiązania. Niemniej jednak myślę, że idziesz w dobrą stronę.