Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowa gra php
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Stron: 1, 2
bartek6949
Dzisiaj wystartowala nowa gra w php wszystkich serdecznie zapraszm do testow .Gra narazie jest w fazie beta.Prosze zamieszczac tutaj swoje uwagi i komentarze.Wszystkich pozdrawiam!!!
login:testowe
haslo:testowe
host1: http://www.supergra.unl.pl/
host2: http://www.nowagra.ugu.pl/
ShadowD
Po pierwsze link nie działa, po drugie jeśli chcesz dostać ocenę gry mógł byś podać jakieś konto testowe.
ayeo
Link działa. Tutaj dla leniwych.
l0ud
Serwer ogólnie bardzo kiepsko działa, co prawda raz coś tam się załadowało, ale nie było to nic skłonnego zachęcić mnie do kliknięcia w link "zarejestroj sie" tongue.gif
ShadowD
U mnie nic się nie ładuje, tz ładuje się coś cały czas, ale nie jest w stanie się skończyć - więc nie działa. haha.gif
bartek6949
gra jest tymczasowo na darmowym darmowym hostingu dlatego tak wolno sie laduje .Konoto testowe to login:test haslo:test
Quantum
Cytat
Konoto testowe to login:test haslo:test

nie działa dry.gif
ayeo
Testy więc można uznać za zamknięte smile.gif Wyniki: nic nie działa :/
Quantum
Cytat(ayeo)
Testy więc można uznać za zamknięte

gdzie się tak spieszysz aaevil.gif http://supergra.unl.pl/include/regk.php yhmm ok. skąd znam adres ? http://supergra.unl.pl/index.php?mod=a
brak filtracji danych wywołał błąd, który Cie zdradził tongue.gif

-> htaccess
-> in_array, file_exists lub switch
bartek6949
Nowe konto testowe:
Login:testowe haslo:testowe
Zczym mnie ten blad zdradzil??
Dzieki sniffer32 juz to naprawilem.
maniekl2
Od razu rzuca się w oczy "menstwo" .
Mnie ta gra niczym nie zaskoczyła, znowu to samo mieczyk, tarcza i walka nie wiadomo o co. A po za tym grafika w ogóle nie przyciąga. Dla mnie niestety "lipa"
Quantum
Cytat
Dzieki sniffer32 juz to naprawilem.

niezupełnie, utwórz plik .htaccess w folderze include i wpisz w nim deny from all
bartek6949
juz ten plik utworzylem,Narazie sie skupilem na systemie gry grafike robilem w 15 min .Stworze nowa jak juz bede wiedzial ze wszystko dziala i ktos bedzie gral w ta gre.Tym bardziej ze jest to projekt amatorski.Z tym menstwem to dalem klape juz naprawiam.Menstwo juz naprawione na męstwo
Spawnm
Kolejny raz próbuję i znowu strona nie chce się wczytać :/
może zaprezentujesz nam tą grę gdy już będzie skończona i postawisz ją na normalnym servie ?
bartek6949
Mi sie laduje szybciej niz n-k.pl
Quantum
hm strona u mnie też ładuje się dość szybko.

Cytat
juz ten plik utworzylem

-> nadal można wejść z adresów http://supergra.unl.pl/include/*
bartek6949
prawdo podobnie apache nie umozliwia konfiguracji prze .htaccess
PawelC
Mi nie działa od paru godzin.
bartek6949
sprubuje wrzucic na jeszcze jeden darmowy host moze zadziala
ShadowD
Mi jak nie działało taki i nie działa, cały czas się ładuje i tyle.

Czekam na nowy link z innego hostingu. ;]
bartek6949
Nowy link http://www.nowagra.ugu.pl/ nie wiem czy dziala bo dopiero co pliki wrzucilem.dziala ale jeszcze musze baze wstawic bo nie moge sie laczyc z baza z inego servera
rzymek01
Cytat
zarejestroj

masz minusa haha.gif
bartek6949
login:testowe haslo:testowe
host: http://www.nowagra.ugu.pl/
wszystko dziala zapraszam do testow oba serwy ida na osobnych bazach!!
Fifi209
Warning: Division by zero in /home/bartek0707/domains/supergra.unl.pl/public_html/include/arena.php on line 176
test ma mniej niz 20% zycia
bartek6949
przeloguj sie moze pomoze nie wime czemu tak wyskoczylo??Najlepiej zakladac swoje postacie.

Co wam sie nie podoba w mojej grze bardzo prosze o szczera odpowiedz!!!
Fifi209
A to:
http://supergra.unl.pl/index.php?mod=reg

Czemu tam pojawia się:
Nie podales emailu
Nie podales loginu

Jak grafikę zmienisz - ok, przy treningu strona dziwnie skakała.

Poza tym nie ma polskich liter.

O.o i tu:
http://supergra.unl.pl/index.php?mod=login
wypelnij wszystkie pola
Nieprawidlowy login lub haslo

Newsy które pojawiają się na stronie powinny być pobierane z forum. winksmiley.jpg Ja tak zawsze robię, i od razu można mieć komentarze (na forum) smile.gif
ShadowD
1. Miałem ten sam błąd. //Na koncie testowym w wyszukiwarce jeśli nikogo nie znajdzie, pojawia się błąd php kolega go już opisał wcześniej.
2. W leczeniu się w md5 kodujesz ilość hp o jaką mam się uleczyć, wpisałem 9999. //Nie wiem poco kodujesz w md5 hp o ile mam się uleczyć.
3. Zacząłem wyprawę, walczyłem z szczurem zadaliśmy po 0 obrażeń. //W nawiązaniu do 4
4. Walczyłem z graczem o większym lvl o 4, zadałem mu 0 a on mi -30 słownie minus trzydzieści obrażeń. haha.gif //Naprawiłeś ponoć ;]

Ogólnie brak przemyślenia, kiedyś też sobie wymarzyłem pisanie sowiej gry nie doszedłem tak daleko jak Ty za co Cie podziwiam w pewnym sensie.

Moje spostrzeżenia są takie, że najpierw trzeba wszystko przemyśleć, widział bym jakieś rozbudowany system surowców. Bardzo mi się nie podoba to że mogę sobie powalczyć z kimś i muszę czekać 10 minut na kolejną walkę - może by wprowadzić jakieś punkty które np co 10 minut dochodzą na konto i można je wykorzystywać do walki?
bartek6949
fifi209
gdzie niegdzie sa polskie liter niemoge ustawic aby mi wszystkie wyswietlalo czasami mi wyswieta ó a czasami nie mam kodowanie iso-8859-2(polskie znaki)
Tamte napisy usune niedlugo jakos mi narazie nieprzeszkadzaly

ShadowD
3 i 4 juz naprawilem
2 ten sposob nie dziala narazie nie bede nic z tym kombinowal bo chce wprowadzic miksturkę.
1 TEZ JUZ NAPRAWILEM
krowal
Po zablokowaniu przez Ciebie dostępu do katalogu /include wszystkie ajaxowe akcje zwracają 403 - forbidden smile.gif
- nie działa przenoszenie przedmiotów (działa tylko pozornie),
- nie działa jakiś refresh który robi się co jakiś czas
itp, dalej już mi się nie chciało sprawdzać, ogólnie kaszanka smile.gif
ShadowD
A i zainteresował bym się ajaxem by nie trzeba było przeładowywać strony w niektórych sytuacjach.

A i generowanie walki musi być strasznie męczące bo się coś strasznie długo zawsze ta strona wczytuje - pomyślał bym o jakiejś optymalizacji. ;]
bartek6949
Ja jestem tylko jeden exclamation.gif!sever ugu ma lagi i nie dziala tam ajax niewiem czemu na unl wszystko jest ok bo sprawdzalem.
wie ktos czemu na unl.pl ekwipunek dziala a na ugu.pl nie.I ten glubi refresz wystepuje na ugu.pl tylko.
Znacie jakis darmowy dobry server php/mysql
Cypherq
To po co dajesz taki SZAJS do oceny? Do cholery, to jest dział OCENA a nie TESTING. Dopracuj to, potestuj, znajdź błędy i daj coś w co da się grać i oceniać a nie zgłaszać bugi, po czym TY jeszcze masz pretensje. No szlag mnie trafi!
bartek6949
Naprawilem ekqipunek na ugu.pl i juz wszystko dziala refresch tez nie ma pozdrawiam!
rzymek01
z tego względu, że mój młodszy kuzyn grywa we wiele gier internetowych skojarzyłem Twoją grę z grą bodajże gladiatus i wydaje mi się jej wierną kopią biggrin.gif

PS. przynajmniej cały interfejs JS działa poprawnie na Operze biggrin.gif
Quantum
teraz to i na ugu nie działa, BTW. nie trzymaj plików AJAX-a w folderze, który blokujesz htaccessem, serwer będzie mieć dostęp do plików w tym folderze, ale przeglądarka już nie. Dopracuj to i wtedy daj do oceny, bo teraz to jednak nie ma co oceniać..
Heptan
Na pewno ożyw trochę design (może jakieś obrazy postaci z gry?).
Poza tym w oczy rzuca się brak "ogonków" ("sila", "szczescie").
Ogólnie napracowałeś się ale musisz poprawić np. wyświetlanie błędów ("Nie masz tyle kasy.kup 20 punktow zycia"), wyświetlają się bez żadnego separatora i nie są wyróżnione (np. pogrubione lub pomalowane na czerwono).
Moja ocena 6/10 (z lepszym designem było by 8/10 tongue.gif)
bartek6949
Cytat(sniffer32 @ 23.08.2009, 08:51:31 ) *
teraz to i na ugu nie działa, BTW. nie trzymaj plików AJAX-a w folderze, który blokujesz htaccessem, serwer będzie mieć dostęp do plików w tym folderze, ale przeglądarka już nie. Dopracuj to i wtedy daj do oceny, bo teraz to jednak nie ma co oceniać..

ale juz odblokowalem htaccess w czoraj
umnie dziala ajax na obu serverach ale tylko w ie i mf w operze nic mi nie dziala z ajaxa
Quantum
jak to już wyżej ~fifi209 wspomniał wyświetlają sie komunikaty o nie wypełnieniu formularza na starcie. obejmij wszystkie instrukcje, które mają zostać wykonane po wysłaniu formularza, warunkiem

1. if(isset($_POST['register_form']))
  2. {
  3. dalsze instrukcje, sprawdzanie poprawności wpisanych danych etc.
  4. }

a za submita w rejestracji zamień na

1. <input type="submit" value="rejestruj" name="register_form" />

podobnie zrób z logowaniem.
Sevin
Ogólnie to kaszana, niema co oceniać nawet
bartek6949
sniffer32 Juz naprawilem to z logowaniem i rejestrowaniem.Dzieki za podpowiedz.
przez pomylke dalem pomugl Sevin jak to cofnac??
Pr0100
http://www.supergra.unl.pl/game.php?mod=las

Spotkasz tutaj slabe potwory ktore mozesz pokonasz.
Spotkasz tutaj silne potwory ktore sa bardzo silnymi przeciwnikami.

1. <div class="te">
  2. <div class="bok3">
  3. <table style="color:white;"><td style="width:150px;">name: testowe</td><td style="width:60px;"> lvl: 3</td><td style="width:200px;"> doswiadczenie: 0/7</td><td style="width:120px;"> kasa: 12</td></table></div>
  4. <div class="mtlo2">
  5.  
  6. <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style/egstyle.css">
  7. <style type="text/css">
  8. /* ... */
  9. <script type="text/javascript">
  10. //...
  11. </head>
  12. Bedziesz mogl wyjsc na kolejna wyprawe za:
  13. <div id="czas"></div>
  14. <script type="text/javascript">counter(921);</script>
  15. </body>
  16. </html>
  17. <br>Wchodzisz do ciemnego lasu.Stajesz i zastanawiasz się.Masz do wybroru 3 drogi ,juz kiedy o nich slyszales.Po chwili przypominasz sobie ze droga w lewo jest najlatwiesza,prosto srednia ,a w prawo najtrudniejsza i najdlurzsza.Ktora droge wybierzesz??<br>
bartek6949
Co masz na mysli piszac tego posta Pr0100 oprucz tego ze jest bardzo wiele bledow ortograficznych i gramatycznych!!
Wicepsik
Cytat(bartek6949 @ 23.08.2009, 22:33:31 ) *
Co masz na mysli piszac tego posta Pr0100 oprucz tego ze jest bardzo wiele bledow ortograficznych i gramatycznych!!

- Słaba grafika
- Po zdjęciu rzeczy z ekwipunku do plecaka nie zapisuje się
- Sklep nie działa

Ogólnie gra byle jaka. Dużo pracy przed tobą. I jak coś robisz to rób dokładnie, szczególnie te błędy ortograficzne.
Pawel_W
Cytat(bartek6949 @ 23.08.2009, 21:47:22 ) *
sniffer32 Juz naprawilem to z logowaniem i rejestrowaniem.Dzieki za podpowiedz.
przez pomylke dalem pomugl Sevin jak to cofnac??

napisz pw do moderatora winksmiley.jpg

co do stronki, to hmm, jakaś wypasiona nie jest, ale jak to gra, ma swój niepowtarzalny klimat, zwłaszcza, jeżeli się ją zrobi samemu, dlatego gratuluję winksmiley.jpg
ShadowD
A mam pytani, trzymasz opisy w jednym pliku i operujesz na stałych czy masz po prostu w plikach wszędzie?

Jeśli masz w plikach, poprawa błędów w końcowej fazie Ci przerośnie, odszukiwanie tekstów zamieni się w męczarnie. haha.gif
bartek6949
Cytat(Wicepsik @ 23.08.2009, 22:40:54 ) *
- Słaba grafika
- Po zdjęciu rzeczy z ekwipunku do plecaka nie zapisuje się
- Sklep nie działa

Ogólnie gra byle jaka. Dużo pracy przed tobą. I jak coś robisz to rób dokładnie, szczególnie te błędy ortograficzne.

Jak bys sie rejestrował to bys widzial ze jest napisane:
Wazne!!!
Aby zciagnac przedmiot z ekwipunku,depa,sklepow trzeba najpierw na niego kliknac lewym przyciskiem myszy a nastepnie zlapac go tym samym przyciskiem i przeniesc.
Ale ty pewnie korzystasz z testowego.I nie mow ze nie dziala .
ShadowD
niestety wszystkiego nie mozna miec w plikacha.Chyba ze masz pomysł jak to sprawnie i szybko zrobic to chetnie bym pomzmieniał.
ShadowD
Cytat(bartek6949 @ 23.08.2009, 23:06:10 ) *
ShadowD
niestety wszystkiego nie mozna miec w plikacha.Chyba ze masz pomysł jak to sprawnie i szybko zrobic to chetnie bym pomzmieniał.

Nie jest to wybitnie trudne zajęcie i jest kilka możliwości.

Musisz wybrać sobie plik w którym trzymasz wszystkie deklaracje np *.xml, *.ini, *.php czy jakiś inny format można napisać własny interpreter zawsze. ;]

Ja mam u siebie zorganizowane to dziwnie, mam plik mniej więcej tak opisany:

[pl]
ErrorLogNick: Podany login nie istnieje
ErrorLogPass: Podałeś nieprawidłowe hasło

Następnie mam interpreter który przepisuje to na:
$sys['pl']['ErrorLogNick']='Podany login nie istnieje';
$sys['pl']['ErrorLogPass']='Podałeś nieprawidłowe hasło';

Następnie używam tych zmiennych, lepszym pomysłem jest po prostu zdeklarować w pliku php listę stałych a następnie z nich korzystać (lubię własne nieco przekombinowane rozwiązania).

define('Pl_ErrorLogNick', 'Podany login nie istnieje');
define('Pl_ErrorLogPass', 'Podałeś nieprawidłowe hasło');

I następnie używasz stałych w plikach, najłatwiejszy i chyba jeden z poprawniejszych sposobów. ;]
bartek6949
a ten plik poprostu includuje do index lub game.php dobrze zrozumialem??
Fifi209
Cytat(ShadowD @ 24.08.2009, 16:00:07 ) *
I następnie urzywasz stałych w plikach, najłatwiejszy i chyba jeden z poprawniejszych sposobów. ;]

Wstyd.

~bartek6949
Co do języków nie będziemy tutaj dyskutowali, tu masz topic:
Temat: Wielojzykowo
ShadowD
Zależy na który z sposobów się zdecydowałeś jeśli na stałe to tak, dołączasz je na początku głównego skryptu.

@fifi209 Dał dosyć ciekawy link poczytaj. ;] (Wstydzę się wybacz - korzystam z sprawdzania pisowni jak widać czasem zawodzi)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.