Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Prof-Net
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
MateuszS
Myślę że dział pozwala na zamieszczanie tego typu treści.

Pośmiejmy się wspólnie z mojego internetu i jego naiwnego właściciela. Jest to mój rekord prędkości więc co będę sobie żałował - pochwalę się haha.gif
Na forum Tomaszowa już nieźle zjechali tego dostawcę, pewnie długo nie pociągnie, żeby nie był to tak zwany spam, mam od razu pytanie, szukam jakiegoś
dobrego DSL pow. 2mb za mniej niż 100 miesięcznie z zasięgiem w Tomaszowie Lubelskim, chciałem UPC ale niestety nie oferują usług u nas.

A tu ów screenshot, aż cud że strona się odpaliła, speedtest nie chciał.

erix
Cytat
Pośmiejmy się wspólnie z mojego internetu i jego naiwnego właściciela. Jest to mój rekord prędkości więc co będę sobie żałował - pochwalę się
Na forum Tomaszowa już nieźle zjechali tego dostawcę, pewnie długo nie pociągnie, żeby nie był to tak zwany spam, mam od razu pytanie, szukam jakiegoś

Heh, wszystkie radiówki w naszej okolicy ciągną tak samo; upload aby tylko transmisja TCP mogła działać. biggrin.gif

Cytat
dobrego DSL pow. 2mb za mniej niż 100 miesięcznie z zasięgiem w Tomaszowie Lubelskim, chciałem UPC ale niestety nie oferują usług u nas.

Jesteś z moich okolic, chyba nawet linie są w tej samej centralce spięte, a jedyne wyjście w tej części Polski, to ADSL i przynajmniej działa na tyle, ile powinien. Oczywiście pomijam TP SA, bo wiadomo. biggrin.gif

Od roku siedzę w Netii po BSA i 1mbps/256kbps up za ~50zł miesięcznie działa jak trzeba.
MateuszS
Wlasnie, u Ciebie widze jest placowka Netii, tez chcialem od nich neta ale jak sprawdzalem na ich stronce to Tomaszowa nie ma w "wspieranych" miastach
erix
A co ma placówka netii do tego?
l0ud
Netia działa na liniach TP. Wygląda na to że mam dokładnie takie samo łącze jak erix, i również nie mam zastrzeżeń. Wszystko działa jak trzeba, choć i tak najatrakcyjniejsza oferta to już raczej nie jest smile.gif
erix
Cytat
choć i tak najatrakcyjniejsza oferta to już raczej nie jest

A niby czemu nie? Jak masz do wyboru tylko ADSL i wifi, które stoi dla maniaków NK?
bim2
Tpsa sobie jaja robi w mieścinach i na wisach. W okół sąsiedzi, wszyscy mają tpse, dom w środku wsi i mi technicy mówią, że nie można założyć internetu. Kupiłem wreszcie blueconnect, ale po reklamacji u tpsa, przyszli i zrobili w 2min. Podwykonawcy mówili że tutaj żadnych problemów z linią nie było, tak jest jak się d... ruszyć nie chce. ;/
erix
Cytat
Podwykonawcy mówili że tutaj żadnych problemów z linią nie było

Chyba Netia się ostatnio oficjalnie gdzieś wypowiadała na ten temat, że większość problemów robi TP.
l0ud
Cytat
A niby czemu nie? Jak masz do wyboru tylko ADSL i wifi, które stoi dla maniaków NK?

Chodzi o to, że prawdopodobnie istnieją już inne, atrakcyjniejsze oferty na ADSLu. To łącze zamawiałem chyba już 2 lata temu... na trzyletnią umowę niestety sad.gif
erix
Cytat
Chodzi o to, że prawdopodobnie istnieją już inne, atrakcyjniejsze oferty na ADSLu.

Na dedykowanych liniach tak, ale jeśli chodzi o łącza TP, to nie.

Rok temu była u mnie właściwie tylko Netia oprócz TP po BSA i do tej pory nic się nie zmieniło.
fiszol
Cytat
Pośmiejmy się wspólnie z mojego internetu

Podziwiam że Tobie jest do śmiechu, ja z takim netem to raczej bym szłochał smile.gif
MateuszS
Cytat(fiszol @ 2.09.2009, 12:03:13 ) *
Podziwiam że Tobie jest do śmiechu, ja z takim netem to raczej bym szłochał smile.gif

Łzy mi się skończyły - to się śmieję.

Netia zaproponowała mi na linii TP neta, dzwoniła pani z biura ale byłem w szkole i słabo słyszałem cenę, ale 6 mb koło 100 zł bez telefonu. I raczej się na Netię zdecyduję. Ale powiedzcie jak taki net się sprawuje?
erix
Ja sobie Netię po BSA bardzo chwalę; na tej samej centralce działa lepiej niż neozdrada. tongue.gif

Uploadu wyciągam pełne 256kbps, zdarzy się jakaś awaria (jak wszędzie), ale może jedna na dwa miesiące i może na max pół godziny.
MateuszS
To lepiej niz u mnie.

U mnie internet dzialajacy zdarzy sie, moze raz na dwa miesiace i to na pol godziny ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.