która ba bazie gromadzi jakie mam filmy w domu (jest tego sporo

Zrobiłem funkcję sortowania po kryteriach już jakiś czas temu.
Polega to na zaznaczaniu chceckboxów, np. ma szukać tylko po filmach z lektorem na Blue-Ray i posortować je od Z-A.
Niedawno zacząłem się uczyć programowania obiektowego, i pomyślałem, że warto by to było zrobić obiektowo, niż jak było dotychczas.
Moją prośbą jest wyrażenie swojej opinii, czy lepiej obiektowo czy normalnie?
Do swojej opinii proszę dodać dlaczego i jak można by to ulepszyć/usprawnić.
Jeżeli robiąc to obiektowo namieszałem, czy coś źle zrobiłęm proszę o wytknięcie mi tego i podanie pomysłu na zrobienie tego lepiej (inna konstrukcja?).
A więc czas na skrypty:
Stary:
sort.php
Nowy:
class_Sort.php:
class_Sort.php
sort.php:
<?php require_once('funkcje.php'); zalogowany(); naglowek('Sortuj'); require('conn.php'); ?> <table cellspacing="0" cellpadding="0" width="98%" style="margin-bottom: 10px; margin-top: 10px;"> <tr><td valign="top" class="glowek" align="center">Sortuj</td></tr> <tr> <td valign="top" class="trescc"> <?php $Sort->przypisz($_POST['Polski'], $_POST['Dubbing'], $_POST['Lektor'], $_POST['Napisy'], $_POST['Inny'], $_POST['DVD'], $_POST['BlueRay'], $_POST['VCD'], $_POST['VHS'], $_POST['az']); if(!isset($_POST['oryg']) AND !isset($_POST['kopia']) AND !isset($_POST['Polski']) AND !isset($_POST['Dubbing']) AND !isset($_POST['Lektor']) AND !isset($_POST['Napisy']) AND !isset($_POST['Inny']) AND !isset($_POST['DVD']) AND !isset($_POST['BlueRay']) AND !isset($_POST['VCD']) AND !isset($_POST['VHS'])) echo "<td colspan=\"4\"><span style='color: #FF0000'>Zaznacz którekolwiek z pól</span></td></tr></table></fieldset></form>"; else { try { if ($Sort->getNumRows() >= 1) echo "<tr><td colspan=\"4\"><span style=\"color: #00B000\">Znalesiono filmów: ".$Sort->getNumRows()."</span></td></tr></table></fieldset></form>\r\n"; $Sort->contact(); } catch(InvalidArgumentException $blad) { echo "<tr><td colspan=\"4\"><span style=\"color: #Ff0000\">".$blad->getMessage()."</span></td></tr></table></fieldset></form>\r\n"; } } } else { } ?> </td> </tr> </table> <?php include ("stopka.php"); ?>
Z góry dziękuję za wasze opinie (pozytywne i te negatywne również)
Pozdrawiam.