Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: router i upload
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
napstergucio124

Jak widać, na tym internecie z rok temu lub coś takiego byłem w stanie postawić 12 slotowy server na cod4 i jedi academy. Lecz teraz gdy doszedł router belkin pingi są bardzo nie stabilne.. gracze często mają lagi... i ping przekracza w jk3 90, a norma to około 30-50. Bardzo tęsknie za stawianiem servera dla klanu... sad.gif Jakieś porady?questionmark.gif Niewiem mam kupić lepszy - szybszy router?questionmark.gif Proszę o porady:))
sztosz
Jak się łączysz z serwerem? Wifi czy ethernet? Coś oprócz kompa z serwerem gier jest pod to łącze internetowe? Jeśli tak to co i ile i jakich połączeń ma normalnie?
napstergucio124
To jest tak Modem - > Router - > Teraz to sie rozdziela na moj komputer ( u mnie kablem idzie internet od routera. Przez router wszystko jest odzielane) i na sieć bezprzewodowa. Korzysta z niej moja siostra w laptopie od czasu do czasu, oczywiscie jest hasło itp.
nexis
Wynik testu mówi, że masz ping 45 ms, więc w czym problem?
napstergucio124
Problem jest taki jaki opisałem.. Niewazne kiedy odpale teraz server to koledzy mają lagi itp...
nexis
Jeśli to internet na bazie ADSL, to ping na poziomie 45 ms jest zadowalający, kiedy usługa działa w tzw. trybie interleaved. Prawdopodobnie wcześniej usługa działała w trybie fast - wtedy pingi są dwukrotnie mniejsze.
erix
Była swego czasu afera z TP z pogorszeniem się jakości linii (przestawiało właśnie na tryb gorszej synchronizacji). Telefon na blulajn i zazwyczaj naprawiali.

Ale jeśli jest tak cały czas i mieszkasz daleko od centrali, to cóż...
napstergucio124
Mieszkam w angli w nottingham, w sumie nie daleko manchesteru( tam gdzie sprawdzałem) I niewiem... Może ISP coś mi znowu wkręcił? Podobno niedługo na ich stronie pisali że maja upload zwiększyć.. Ale czy to prawda to niewiem. Ale serio od czasu gdy mam router gracze maja nie stabilne pingi...
erix
A nie masz możliwości podpięcia innego routera przez chwilę...?

O Belkinach szczerze mówiąc, jeszcze nie słyszałem, więc ciężko mi się na ten temat wypowiedzieć. Jednego jestem pewien - urządzenia Linksys wytrzymują wszystko. biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.