Cytat(dr_bonzo @ 15.09.2009, 09:31:30 )

Dla mnie to biedna funkcjonalnosc w przypadku wiekszych projektow (~1000klas). Nie wyobrazam sobie otwierania N plikow tylko po to zeby miec podpowiadanie znalezionych w nich nazw. W dodatku jest to na pewno uciazliwe ("hmm, nie podpowiada mi, ah, musze te 3 pliki potwierac, gdzie one byly....").
Pewnie ze jest to lepsze niz brak podpowiadania, ale mowie o wiekszym projekcie.
hmmm - nie spotkalem sie jeszcze z zadaniem ktore wymagaloby ode mnie wykorzystania wszystkich 1000 klas projektu. Z reguly pracuje na mniejszych kontekstach w stylu klasa + inna klasa ja wykorzystujaca

. Poza tym jak pisalem istnieja jeszcze ctags - generujace pelna liste gotowa do podpowiadania (nie widzze potrzeby wiec nawet tego nie testowalem).
Pewnie ze podpowiadanie kontekstowe to fajna sprawa, ale jakos ja bez niego zyje i nie zauwazylem zeby mi efektywnosc spadla. Tym bardziej jezeli zna sie srodowisko w jakim sie programuje, wowczas podpowiadanie kontekstowe staje sie zbedne, bo nie daje az tak duzej oszczednosci czasu jak mogloby sie to wydawac.
W moim odczuciu, bezdotykowe (dla myszy

) uzytkowanie edytora + inne bajery jakie daje emacs wygrywa z podpowiadaniem kotenstowym.
x11100b: mmm-mode czy jakos tak sie to zwalo - jest opisane na emacs wiki.
Jezeli chcesz to wyslij maila na PM to ci wyse swoj pelny config emacsa