Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Eclipse PDT
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
jacekkobus
Czesc.

W sumie moze cos ze mna jest nie tak, ale nie moge zmienic czcionki w jakiej pokazywane sa w edytorze skrypty php.
General -> App. -> Fonts & Colors

Jest tam opcja php, niestety nie moge z nia nic zrobic. Np. opcje dla javy moge rozwinac i moge je zmienic.
W php natomiast nie pisze nic wszystkie opcje sa wyszarzone. Mam tylko przycisk default i apply.

5 minut temu zainstalowalem ten edytor i juz mam ochote go wywalic.

Moze ktos wie jak zmienic ta cholerna czcionke smile.gif ?
Spawnm
Przenoszę.
drake88
jest jakiś może plik .css określający fonta?
jacekkobus
Nawet notepad ma taka funkcje w opcjach, wiec jesli ten program wymaga az takiego zaangazowania z mojej strony po prostu nie jest wart
juz tych 30 minut przez ktore z nim walcze.

Ma mase opcji a podstawowych nie moge znalezc O_o
sztosz
A próbowałeś zmieniać w Basic a nie w PHP? winksmiley.jpg Nie wiem jak w PHP, ale w Pythonie ogólnie lepiej mi się pisze w Netbeans niż Eclipse. Ale zamiast PDT spróbuj http://aptana.com/php
jacekkobus
Dzieki. Juz sprawdzam.

Co do ustawien to pozmienialem sobie juz praktycznie wszystkie czcionki, zeby sprawdzic jaki to daje efekt ^^ ale edytor twardo trzyma sie swojej standardowej.

W sumie to nie mialem czasu ostatnio na takie zabawy, dzisiaj niedziela wieczor, to moze cos ciekawego znajde.
Aktualnie uzywam starego zend 5.5 i wg mnie jest to najlepszy edytor jaki do tej pory mialem. Tyle ze projekt umarl a jego miesce zastapil ten eclipsowy mutant.
A teraz potrzeba mi obsluga namespaców, a tam tego sila rzeczy nie ma.

Btw przed chwila sprawdzalem netbeans - zmiana czcionki i wygladu zajela mi minute. super. Program dziala bardzo szybko i plynnie.

Instalacja aptany ma ... 120 MB ^^
scanner
Eclipse:
Cytat
Window -> Preferences -> General Apperance -> Colors and Fonts -> Structured Text Editors
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.