Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem ze stroną na Viście
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
adrian1987
Mam takie pytanie, czy jest możliwe, aby vista jakoś ingerowała w wyświetlanie stron? ponieważ już drugi klient mi zgłasza, że wszędzie mu działa wszystko poprawnie, ale jak wejdzie na swojego lapka gdzie ma vistę to strona się rozsypuje...
Teraz inny klient do mnie przyszedł ze swoim laptopem gdzie również ma vistę i też mu się strona rozjechała... Na komputerach u mnie w firmie gdzie jest vista jak sprawdzam to wszystko wszędzie jest ok...
Co do kodu to staram się, żeby wszystko było zgodne ze standardami itd i sprawdzam przed oddaniem, czy we wszystkich przeglądarkach jest ok... dlatego dziwi mnie taka sytuacja i nie mogę dopatrzeć się innej przyczyny jak takiej, że to coś z ich komputerami jest nie tak, bo na jakimkolwiek komputerze z Vistą nie sprawdzam to jest ok...
Czy spotkaliście się wczesniej z czymś takim?
Przykładowy link do strony, która u mnie na wszystkim działa poprawnie, na wszystkich komputerach z vistą na których sprawdzałem jest ok, a klient przyszedł ze swoim laptopem gdzie ma vistę i rzeczywiście się rozjechało: LINK
erix
Heh, a może byś tak powiedział, pod jakimi przeglądarkami?
adrian1987
problem dotyczy tylko IE... zainstalowałem klientowi FF i wszystko jest ok... a IE ma w wersji 7, IE 7 na XP u mnie poprawnie otwiera stronę, IE7 na viście na innym komputerze też poprawnie, natomiast u klienta na laptopie ie7 rozwala stronę...

hmm, zainstalowałem klientowowi IE8, przy pierwszym uruchomieniu spytał mi się co z dodatkiem HP web site i wybrałem, żeby wyłączył i teraz wszystko u niego działa... może ten dodatek hp coś psuł...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.