mam taki oto być może prozaiczny, ale dla póki co nie do przejścia, problem. Otóż używam systemu newsego cutenews i napisałem do niego kod generujący przyjazne linki. Niby wszystko działa, ale gdy chce wyświetlić pełną treść newsa wyrzuca mi komunikat o błędnym adresie strony. Krótkie treści newsów wyświetlają się poprawnie natomiast problem występuje przy wyświetleniu pełnej wersji newsa. Poniżej kod plików obsługujących poszczególne działanie
Kod PHP wpisany w cutenews odpowiadający za generowanie linków:
$txt = ""; $ptytul = strtr(trim(strtolower($news_arr[2])), "ąćęłń󜼿ˇĆĘŁŃÓŚŹŻ :.-\",()!?śąĽˇŚŹ/", "acelnoszzACELNOSZZ----------sazSAZ-"); for ($rr=0;$rr<count($arr_ptytul);$rr++) { if (($rr > 0) && (strlen($txt) > 0)) { $txt .= "-".$arr_ptytul[$rr]; }else { $txt .= $arr_ptytul[$rr]; } } } $tytul = $txt.",".$news_arr[0].",".$news_arr[6].".htm";
Kod zamieniący [full-link] w link do pełnej wersji
Zawartość htaccess, który przepisuje reguły
RewriteRule ^(.+),([0-9]+),arch([0-9]+).htm$ index2.php?subaction=showfull&id=$2&archive=$3&ucat=$4 [L]
RewriteRule ^(.+),([0-9]+),([0-9]+).htm$ index2.php?subaction=showfull&id=$2&archive=&start_from=&ucat=$4 [L]
W chwili gdy klikam na link do pełnej wersji otrzymuje komunikat generowany, ze skryptu o niepoprawnym adresie. Linki na stronie tworzone są przez poniższy kod
$strona=$_GET["strona"]; } else if include "$strona.php"; }
wie ktoś co i jak poprawić