Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS] Zamykanie Okna Przeglądarki
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Kurniak
No troszke już szwedam po internecie...i nic takiego nie ma:(

Wszystkie strony karzą używać funkcji "window.close()" jednak ona odnosi się do Pop-Up lub stron ptwartych w nowym oknie...a jak zamknąć pojedynczą kartę w przeglądarce?

z góry dziękuje za pomoc;)
jmail
no nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie window.close() zamyka konkretną kartę biggrin.gif oprócz gównianego firefox'a :/

popatrzę nad tym jeszcze tongue.gif

firefox wymaga zmiany ustawień konfiguracji oO

wbij w FF about:config w pasku adresu i znajdź dom.allow_scripts_to_close_windows jak masz na false to nie zamkniesz okna przez skrypt oO

Poza tym po co Ci to? Nie może user sam zakmnąć karty?
wookieb
Nie zamkniesz karty NIE otwartej przez twój skrypt.
Kurniak
Po wejściu na stronę, ładuje sie skrypt w nowym oknie z konfiguracją...strona która ją uruchomiła jest nie potrzebna i ułatwić aby nie trzeba ciągle "zamykać" okien...:/

I właśnie chodzi mi tu o FF:(

Czy jest możliwe aby z poziomu skryptu włączyć jakby "wciśnięcie" oszukanie przeglądarki aby zasłynęło to słynne "Ctrl + W" czyli zamknięcie karty?
Burned
Problem wynika moim zdaniem ze złego podejścia. Po co otwierasz nowe okno, w którym jest docelowa storna?
nexis
Cytat(Kurniak @ 16.10.2009, 10:26:03 ) *
Czy jest możliwe aby z poziomu skryptu włączyć jakby "wciśnięcie" oszukanie przeglądarki aby zasłynęło to słynne "Ctrl + W" czyli zamknięcie karty?

Całe szczęście nie można.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.