Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gzuncompress, data error
Forum PHP.pl > Forum > PHP
wlq
Hej, wiecie może czym jest spowodowany błąd
  1. Warning: gzuncompress() [function.gzuncompress]: data error in C:\Web\httpd\pdf\zlib.php on line 14

Nie działają mi przez niego klasy do czytania PDFow. Chodzi o to, że wycinam pewien tekst z PDFa, skompresowany, i chciałem go przywrócić do pierwotnej postaci. Próbowałem już obcinania nagłówków skompresowanych stringów i nic to nie daje. Sprawdzałem zarówno pod linuxem jak i windowsem. Macie może jakiś pomysł?
erix
O ile pamiętam, to blok danych skompresowanych przez GZ składa się z nagłówka zawierającego m.in. sumę kontrolną całości danych. W związku z tym, nie możesz sobie ot tak wyciąć kawałka danych bez utraty spójności danych. Zajrzyj do wikipedii, tam jest opisane, jak należy wygenerować nagłówkowe CRC dla skompresowanych danych.

Jak nie ma tego nagłówka, również zwróci błąd. winksmiley.jpg
wlq
Przeczytałem te wpisy na Wikipedii. Nigdzie nie ma jak wygenerować nagłówek? Masz może jakiś pomysł na to? Poza tym to nie jest wycinanie kawałka tekstu, tylko zabawa z całym tekstem. Opiera się to wszystko na klasie do czytania pdfow, na którejkolwiek z php.net. Problemem nawet nie jest wersja PDFa. Nie wiem co może być nie tak, chodzi więc tylko o funkcję gzuncompress w odniesieniu do FlateDecode, sposobu w jaki kodowany jest PDF.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.