A teraz do rzeczy.
Po pierwsze nie wiem jak dokładnie sklasyfikować ten temat i jak go zrozumiale i zwięźle nazwać więc od razu przepraszam jeżeli coś jest nie tak. A jeżeli taki temat już był to przepraszam, nie znalazłem. Proszę też nie odsyłać mnie od razu na google bo już przeszukałem ale nigdzie nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi.
Co do samego problemu, chciałbym na stronie umieścić tekst (dokładniej jedno słowo) który cały czas - powiedzmy co kilka sekund - zmieniałby się na inny. Chodzi mi po prostu o to żeby zrobić pasek języka na którym byłoby napisane "Język" i żeby co chwile pokazywał się w innym języku. Myślałem żeby zrobić to jako obrazek w gifie, ale wolałbym żeby to jednak był kawałek kodu.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
EDIT:
Już znalazłem odpowiedź. Wstawię skrypt tutaj, może komuś się przyda.

W sekcji <head>:
<script type="text/javascript" > var myquotes = new Array( 'tekst #1', 'tekst #2', 'tekst #3' // Zostaw ostatni tekst bez przecinka na końcu ); function rotatequote() { thequote = myquotes.shift(); //Pokazuje pierwszy tekst myquotes.push(thequote); //i przesuwa z powrotem na koniec listy document.getElementById('nazwa_diva').innerHTML = thequote; // To zmienia tekst co 10 sekund. t=setTimeout("rotatequote()",10000); // Zamień 10000 na liczbę sekund jaką chcesz pomnożoną przez 1000 (np. 5s = 5*1000 = 5000) } // Zacznij pierwszą zamianę. rotatequote(); </script>
A to w miejscu w którym chcemy umieścić tekst:
<div id="nazwa_diva"> <script type="text/javascript"> window.onload(rotatequote()) </script> </div>
Mam nadzieję że każdy zrozumie o co chodzi i że skrypt się komuś przyda

Skrypt znaleziony na www.dreamincode.net