Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: gd2 instalacja pod windows
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kwiateek
Jak mam zainstalowac bilioteke gd2 po windowsem ?
kurtz
Cytat
Jak mam zainstalowac bilioteke gd2 po windowsem ?
uzyc?... u mnie w extension grzecznie lezy gd2.dll...
kwiateek
Ja pobralem to. Z tego co sie zdarzylem zorinetowac trzebato skompilowac. Chyba ze sie omylilem i wystarczy pobrac gd2.dll tylko skad ?
kurtz
Cytat
Chyba ze sie omylilem i wystarczy pobrac gd2.dll tylko skad ?
jest czescia np pakietu php ktory sciagniesz z php.net
kwiateek
Dzieki za naprowadzenie, bylem przekonany ze biblioteka gd2 to nieoficjalna wersja...
BTW: W takim razie co to jest to ?
kurtz
Cytat
Dzieki za naprowadzenie, bylem przekonany ze biblioteka gd2 to nieoficjalna wersja...
BTW: W takim razie co to jest to ?

misiek.. czemu chcesz zebym myslal ze jestes totalny len?
rusz dupcie prosze na strone www.boutell.com/gd masz tam jak wol informacje iz GD jest biblioteka umozliwajaca manipulacje grafika. jest ona wykorzystywana rowniez w php (o czym rowniez jest informacja na stronie).

php po prostu dolacza biblioteke gd do samego pakietu php (jak i inne elmenty) zeby wszystko bylo razem na miejscu.

biblioteka gd nie wymaga w zaden sposob samego php wiec mozesz ja sama sciagnac i skopilowac (np zeby uzywac z c, perelm czy co tam chcesz).

prosze nim wyslesz koeljna wiadomosc upewnij sie ze nie pytasz o cos do czego sam pewnie mozesz dojsc jesli tylko chcesz :) to ogromna frajda samemu cos zrozumiec. na prawda.
kwiateek
Cytat
misiek..

8O
Cytat
czemu chcesz zebym myslal ze jestes totalny len?

Czyli tak nie jest ? biggrin.gif
Cytat
rusz dupcie prosze na strone www.boutell.com/gd masz tam jak wol informacje iz GD jest biblioteka umozliwajaca manipulacje grafika. jest ona wykorzystywana rowniez w php (o czym rowniez jest informacja na stronie).

Przyznaje ze tam bylem ale... no ale.
Cytat
php po prostu dolacza biblioteke gd do samego pakietu php (jak i inne elmenty) zeby wszystko bylo razem na miejscu. biblioteka gd nie wymaga w zaden sposob samego php wiec mozesz ja sama sciagnac i skopilowac (np zeby uzywac z c, perelm czy co tam chcesz).

No i tym jednym zdaniem wybawiles mnie od czytanie tamtego.
Cytat
to ogromna frajda samemu cos zrozumiec. na prawda.

Jeszcze wieksza komus pomoc. Dzieki.
kurtz
Cytat
No i tym jednym zdaniem wybawiles mnie od czytanie tamtego.
hmm to moze by wprowadzic - moderowanie any-lenistwo? kazde twoje glupie pytanie bedzie usuwane. ja jestem za.
Cytat
Cytat
to ogromna frajda samemu cos zrozumiec. na prawda.
Jeszcze wieksza komus pomoc. Dzieki.
no i mi sie zrobilo przykro. warto bylo?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.