Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: I znowu o sesjach :(
Forum PHP.pl > Forum > PHP
WebSpider
Witam! Jest to moj pierwszy post na forum, ale przed tem przeszukałem czy tego jeszcze nie bylo - nie znalazłem sad.gif
Chodzi o to, że zrobiłem mechanizm operujący na sesjach i wszystko teoretycznie działa dobrze, z tym, że nie zawsze. Tzn. sesja jest niby przekazywana ok, ale czasem po kliknięciu na link do innej części serwisu pojawia się napis "Nie można wyświetlić strony" i zazwyczaj pomaga, gdy kliknę Wstecz w przeglądarce i jeszcze raz kliknę na link, czasem muszę to powtarzać kilka razy, aż załapie. Nie zauważyłem żadnej regularności kiedy to się dzieje, po prostu raz działa, raz nie. Dla pełniejszego obrazu proszę zobaczyć: http://www.gamez.webz.cz/new/ - opcja w lewym menu: Gry sieciowe. Mechanizm wylogowania jest tam nie skończony, więc tym proszę się tam tym nie sugerować winksmiley.jpg Pozdrawiam i baardzo proszę o pomoc, bo już nie wiem co robić... PS> Próbowałem z nazywanie sesji i bez...
Piasiu
Ja mam podobny problem. Ale zawsze poprostu dodaje do linku pytalnik ?, np.: <a href="index.php?">link</a> no i dziala ale nei wiem czemu nie dziala jak nie ma pytalnika :/
WebSpider
laugh.gif Dziala! Dziekuje Ci bardzo!

A co do Twojego problemu to w trakcie czytania pogubiłem się i już Cię do końca nie rozumiem...ale:
Jesli jestes zalogowany i otwierasz nowe okno to Twoja sesja jest powielana. Wg mnie nie ma żadnego błędu, przecież dwóch użytkowników na jednym kompie raczej nie bedzie się jednocześnie logować...

Nie wiem czy o to chodziło i czy dobrze napisałem, ale może mi się udało :wink:
//edit :? Eee, ja odpowiedź napisałem, wysłałem, a problemu ni ma :?
Piasiu
Spox ten probelm jzu rozweialzem - wczoraj w nocy widac jzu źle mysalem no ale jakos teraz mnie oswicilo i znzalazme blad bo mialem zmienan $_SESSION['log'] i zapomnialem ze to jest takze traktowane jako $log no i uzylem zmienj $log i wpsialem do niej wartos 1 czyli TRUE.
Ale jzu wszystko dziala.

//edit
sory no ale to byl moj blad i akt desperacji bo nie umialem go znaleźć dlatego skasowlame ten probelm bo nikomu by sie nei przydal, no ale dzikei za checi winksmiley.jpg

//edit 2
dzikei za punkcik (pomógł)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.