mi wywala ze odwoluje sie do niezdefiniowanej funkcji ...
moze macie inne sposoby na powiedzmy nalozenie polprzezroczystego prostokata na obraz pobrany z pliku?
zalew
5.02.2003, 02:47:17
skoro niezdefinowana funkcja tzn ze nie masz takiej funkcji czyli biblioteki GD zainstalowanej
Azazel
5.02.2003, 02:55:13
mam, dzialaja mi funkcje wymagajace GD jak i GD2, przed chwila znalazlem na stronach Zend'a ze w zasadzie ta funkcja nie jest nigdzie udokumentowana , wiec pipa, widocznie na razie sobie testuja...
zalew
5.02.2003, 03:18:51
bylo napisac na poczatku ze wszystko ok z gd, bo to sie jako pwiersze nasuwa
jesli chodzi o sposob z porstokatem, to bardzo naokolo mozesz to zrobic bawiac sie
np. chcesz przezorczysty bialy
wycinasz prostokat z obrazka 'na ktory mial byc' rozjasniasz go (nie wiem jaka funkcja konkretnie ale czyms go wyedytujesz) i wklejasz w to samo miejsce ten wycinek.. hm? tak spekuluje
Azazel
5.02.2003, 03:25:39
nie wydaje mi sie zeby to dalo dobry efekt wizualny - musi to byc raczej jednolity prostokat, ktory po nadaniu alphy ok 30% na bialy kolor da efekt wlasnie takiego przezroczystego paska na ktorym zamierzam popelnic sygnaturke serwisu:)
w sumie to teraz przyszlo mi do glowy ze mozna mieszac przeciez png z cala reszta i "oszukujac " uzyskac efekt przezroczystosci juz na obrazku wynikowym - problem widzialem wczesniej w tym ze obrazek moze mic rozne wymiary, ale chyba juz mam pomysl jak to obejsc:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.