Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [OCENA] Layout strony
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
thomson89
Witam!

Chciałbym wam przedstawić mój szablon. Mi się podoba, a wam?

Proszę o szczere opinie.

Link

EDIT: Zmieniłem troszeńkę szablon
klocu
Zielony, zielony. Ale ja lubię zielony smile.gif

Trochę monotonnie z tym zielonym, sam czasem cierpię z tego powodu.
W takim schemacie to tak linijka z ogromnym topem jakoś mi nie współgra. Menu rozlokowane w topie byłoby chyba ciut lepsze.
Zaokrąglenia w topie są do zgryzienia, w stopce nie dość że dwa to z ogromnym kątem.
Szczerze - nie przemawia to do mnie.

Motywy roślinne - podoba mi się, ładnie kontrastuje z tłem.
Menu w lewym panelu ginie pośród treści. Może podkreślić, może jakieś punktory dyskretne.
Tekstu jest dużo, ja pomyślałbym o wyjustowaniu tego. Lepiej byłoby z czytaniem takiej zbitki.
Jak dla mnie dwie kreski pod topem to za dużo.

Zielony w ad i newsie jest zbyt intensywny. Wyróżnia się, ale trochę może atakować z zaskoczenia czytelnika.

Nie jest źle. Ale daj jeszcze trochę serca, a może i innym przypadnie do gustu.
Wszystko przed Tobą.

--
A jeszcze wpadłem na pomysł wykorzystania białego tła. Może niech te roślinki jakoś narastają na część z contentem? ak z boku jakoś fajnie.
thomson89
A jakie odcienie zieleni proponujesz? Ew. inne kolory?
nasty
Bardzo ładny. Zajebisty layout!

Nie szkoda Ci go tak za darmo wystawiać? mógłbyś go sprzedać za niemałą kasę jakiejś korporacji.
thomson89
Więc talentu mieć nie trzeba... trochę umiejętności i pomysł, bo to się tak naprawdę liczy. Ten szablon zrobiłem w jeden dzień winksmiley.jpg

Czekam na dalsze opinie.

EDIT: Trochę mię męczy, ten jasno zielony boks, a nie mogę znaleźć innego kolorku. Ktoś ma jakieś propozycje?
nasty
Cytat
Więc talentu mieć nie trzeba... trochę umiejętności i pomysł, bo to się tak naprawdę liczy. Ten szablon zrobiłem w jeden dzień
Już nie bądź taki skromny ;-)
Daiquiri
Jeżeli szczerze to w ogóle mi się nie podoba.

[-] Jest za zielony (nie ma koloru przełamującego itd.)
[-] Kompletnie nie rozumiem dziwnego paska na górze, który nie dość, że obniża całość to kompletnie nie pasuje do zaokrąglonej reszty
[-] Jeżeli jesteśmy przy zaokrągleniach, to jak na mój gust są do niczego (i jakość dziwnie poszarpane, wychodzi lekka "pikseloza")
[-] Menu się kompletnie nie wyróżnia (ani nagłówkiem, ani jakiegoś rodzaju odcięciem)
[-] Nie rozumiem koncepcji górnego banera strony
[-] Nie podoba mi się "jajowate" zakończenie obu bloków (zawartości i lewej części)
[-] Monotonia czcionek + jak na moje oko za małe przerwy między wierszami w zawartości
[-] Brak stopki
[-] Nie podoba mi się sposób wkomponowania reklamy w zawartość i tego bloku na górze (nie wiem co to)
[-] Podobnie jak nie podoba mi się zestaw wszelkiej roślinności użytej czy to w blokach strony czy poza nimi

[+] Widziałam gorsze strony... i nie mogę powiedzieć, że wygląda jak z poprzedniej epoki.

Cytat(thomson89 @ 12.11.2009, 22:25:06 ) *
Więc talentu mieć nie trzeba... trochę umiejętności i pomysł, bo to się tak naprawdę liczy. Ten szablon zrobiłem w jeden dzień winksmiley.jpg
Nie obraź się (ale skoro sam coś na ten temat napisałeś) to moim zdaniem brakuje Ci i talentu i pomysłu. Wnioskuję na podstawie jednej pracy, więc mogę się mylić, ale to tylko w ramach tego, żeby Ci się nie wydawało, że majstersztyk stworzyłeś. To tylko moje zdanie. Na pocieszenie dodam, że czasem wystarczy spora dawka ćwiczeń - z grafiką często jest jak z matematyką.
phpion
Cytat(thomson89 @ 12.11.2009, 22:19:18 ) *
Mi się podoba, a wam?

Nie. I nie mam zamiaru bardziej rozbudowywać swojej wypowiedzi, po prostu mi się nie podoba. Dlaczego? Popatrz na inne strony w sieci.

@nasty:
laugh.gif hehe
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.