Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: System oceniania w AJAXIE
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
fiorello
Witam,

Czy istnieje coś takiego jak gotowy skrypt systemu który jest na Diggu? Ewentualnie prościej na Demotach. Mam jeden system skonfigurowany ale on dziala inaczej, wyswietla srednia na podstawie jakiejs tam skali ale nie wiem jak przy nacisnieciu jednego przycisku dodawalo punkt, a przy drugiego odbieralo. Skrypt z ktorego korzystam to Unobtrusive AJAX Star Rating Bar. Moglby ktos to przejrzec? Mysle ze to kwestia dwoch, gora trzech modyfikacji ale ja gubię się w tym kodzie. Dzięki.

OK, skorzystalem z tego http://ad1987.blogspot.com/2009/02/reddit-...-mysql-and.html tutoriala.

Ale jak radzicie mi zabezpieczyc ten skrypt? Myslalem nad tym aby utworzyc komorke `kto_glosowal` w tabeli `news` i tam wpisywac loginy (ew. ID usera). Ale z ajaxa jestem na bakier. Do tego jak zrobic aby wyswietlalo komunikat "juz glosowales" jesli taka okolicznosc zaistnieje? Pozdrawiam.
Fifi209
Cofanie głosów to coś idiotycznego moim zdaniem. Ale jeśli chcesz, to zrób tabelę tak jak powiedziałeś, w której będziesz trzymał id tego obrazka czy na co się tam głosuje, id użytkownika i rodzaj głosu.

Tłumaczenie - "bo ja z ajaxa jestem" - jquery jest bardzo przyjemne.
erix
Cytat
Mam jeden system skonfigurowany ale on dziala inaczej, wyswietla srednia na podstawie jakiejs tam skali ale nie wiem jak przy nacisnieciu jednego przycisku dodawalo punkt, a przy drugiego odbieralo.

To robisz tak, jak w sumie napisałeś - odejmujesz ostatni głos, a dodajesz nowy. I przyda się tabela na głosy każdego użytkownika. Tylko nie przechowuj loginów, a numeryczne ID, gdyż kolumny tekstowe są wolniej przeszukiwane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.