Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Wyświetlanie wyników w trakcie działania pętli
Forum PHP.pl > Forum > PHP
sebekzosw
Witam! Mam pewne pytanie - robię pętlę, która ma się wykonać x razy. Za każdym razem, będzie wykonywał się skrypt file_get_contents, żeby wyświetlić pewne dane ze strony, a to długo trwa... Żeby zobaczyć wyniki muszę poczekać dosyć długo, więc jak można w pętli foreach wyświetlać wyniki w momencie wykonania się pętli => przelecę raz pętlę i pokazuje się wynik, przelecę kolejny raz i kolejny wynik itd ?
ActivePlayer
na początku skryptu ob_start(); a pozniej w momencie gdy chcesz wyslac do przeglądarki ob_flush();
sebekzosw
To teraz inne pytanie - jak te funkcje działają? w Manualu nie poczytam bo nie operuję angielskim ;/

EDIT: Działa jak ma działaś, ale dlaczego pętla wykonuje się np 22 razy i wychodzi z niej skoro ma wykonać się więcej razy (np 50) ?
Pilsener
Dałbyś jakiś kod albo chociaż opisał efekt, jaki chcesz uzyskać.
Cytat
Za każdym razem, będzie wykonywał się skrypt file_get_contents, żeby wyświetlić pewne dane ze strony, a to długo trwa
- tego nie rozumiem, nie wystarczy raz pobrać całej strony, po co za każdym obrotem pętli? To musi długo trwać i nic na to nie poradzisz.

I nie możesz po prostu zrobić czegoś w stylu:
  1. foreach($tablica as $klucz => $wartosc){
  2. ++$licznik;
  3. //tu robisz co masz robić
  4.  
  5.  
  6.  
  7. echo $licznik.' | '.$cos_tam; //wyświetlasz który to obrót pętli + to co chcesz
  8. }
m44
Zainteresuj się tym artykułem, a dokładnie rozdziałem: "Flushing output".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.