Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak pozbyć się ubuntu
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Wykrywacz
Otóż, po korciło mnie aby zobaczyć czy najnowsze ubuntu jest fajne. Co uskuteczniłem.

Teraz mam do was pytanie jak pozbyć się Ubuntu i zrobić aby Winda 7 ładowała się po staremu, bo jak wywalę partycję z ubuntem to mi wywala błędy Gruba.

Próbowałem zaradzić i z pomocą instalki windy dałem mu aby naprawiał mi startowe sprawy, ale pomielił i nic z tego nie wyszło, musiałem znowu zainstalować ubunta aby móc wleźć do windy.

piotrooo89
ja pamiętam że robiłem to w ten sposób iż wkładałem płytkę odpalałem konsole odzyskiwania wpisywałem 2 komendy fixmbr i fixboot to naprawia bootowanie przez Winde później już możesz swobodnie Ubunciaka wywalić (nie wiem czy taki myk działa pod 7).
Wykrywacz
Dzięki sprawdzę, pewnie działa. Choć w poprzednich przy narawianiu wyświetlała się konsola, a w 7 menu... sprawdzę i dam znać smile.gif
Babcia@Stefa
Wydaje mi się, że poprzez płytę livecd SUPER GRUB DISK można wpisać MBR windozy.

-- WebNuLL
Wykrywacz
Komendy podobne ale wsadzę winksmiley.jpg
bootrec.exe /fixmbr
bootrec.exe /fixboot

A podpowiedzcie mi co można zrobić bo winda wywala mi błąd jak próbuję wysadzić w powietrze partycję po ext3. (Na tej partycji instalowałem sobie SUSE, ale jakieś błędy zgodności pakietów mi wyskoczyły i się wkurzyłem i zresetowałem kompa).
piotrooo89
ale jaki błąd?
Wykrywacz
hmm zniknęła mi gdzieś ta partycją winksmiley.jpg

No dobra a czym złączyć porozbijane partycje? Naturalnie chodzi mi o danowo bezstratnie.
piotrooo89
niech google prowadzi Cie ścieżką mocy: KLIK
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.