Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP i Socket
Forum PHP.pl > Forum > PHP
jestemPolakiem
Witam,

Mam taki problem chciałbym połączyć się przez stronę (napisaną w PHP) - używając Windows Socket, ale nie wiem jak to zrobić.
Znam się dobrze na c++ i stworzyłem serwera na podst. socket
http://www.przeklej.pl/plik/test-exe-000adqadr5a5 <- tutaj link
I prosiłbym was o to abyście mi dali jakiś przykład który łączyłby mnie z tym serwerem - mam też klienta .exe który może się połączyć bez problemu.
Chodzi mi wyłącznie o kod PHP - znam się nawet na PHP ale pierwszy raz się spotykam z socket w php smile.gif

Dziękuje i pozdrawiam smile.gif
Fifi209
fsockopen ? winksmiley.jpg
jestemPolakiem
wyskakuje mi taki błąd :
Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to 217.144.216.153:55555 (Próba połączenia nie powiodła się, ponieważ połączona strona nie odpowiedziała poprawnie po ustalonym okresie czasu lub utworzone połączenie nie powiodło się, ponieważ połączony host nie odpowiedział. ) in E:\Programy\xampp\htdocs\tutorial.php on line 2

Moje IP wziełem z strony http://www.whatismyip.com/ a port pobrałem (aby się upewnić) z cmd - wpisując funkcje netstat -a 5
Tutaj kod
Kod
<?php
$fp = fsockopen("217.144.216.153", 55555, $errno, $errstr, 30);
if (!$fp) {
    /*echo "$errstr ($errno)<br />\n";*/
} else {
    $out = "GET / HTTP/1.1\r\n";
    $out .= "Host: www.example.com\r\n";
    $out .= "Connection: Close\r\n\r\n";
    fwrite($fp, $out);
    while (!feof($fp)) {
        echo fgets($fp, 128);
    }
    fclose($fp);
}
?>
Fifi209
Testujesz to na localhoscie? Czy jak to jest? Bo jeżeli pliki php wgrywasz na serwer i chcesz się połączyć do swojego komputera to bez zewnętrznego ip może być to spory problem.
erix
A co z firewallem?
jestemPolakiem
działa na localhost, a tyle mi teraz wystarczy
dziękuje za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.