Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Generowanie flash po stronie serwera
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Czadus
Witam.

Na potrzeby jednej z tworzonych przeze mnie stron, ładowany jest flash, który to po uruchomieniu zaczyna ładować około 1500 zdjęć. Jest to pewna forma dynamicznego tworzenia animacji. Rozwiązanie jednak, jakiego szukam, to możliwość stworzenia tego flasha po stronie serwera, tam ładuje on wszystkie pliki graficzne, a zwracany jest już gotowy flash.

Myślałem coś na zasadzie, jakiej tworzone są czasami obrazki, podając w atrybucie src="" ścieżkę do pliku php.

Czy jest możliwe coś takiego??
wookieb
Jest możliwe za pomoca minga. A nie lepiej we flashu wczytywac liste plikow np za pomoca xmla?
Czadus
Owszem, można, tylko kwestia działania całości jest taka, że flash w danej warstwie tworzony jest dynamicznie za pomocą JS/jQuery, po pewnej akcji uzytkownika. Jednak jeżeli użytkownik zamknie warstwę z flashem, flash nadal wczytuje obrazki. W związku z tym, że obrazków jest około 1500, to sami możecie sobie wyobrazić, jak to może zacząć działać, kiedy user uruchomi w ciągu minuty jakieś 3 różne takie flashe. Nie wiem, w jaki sposób ubić wczytywanie grafik, po zamknięcu flasha ()albo raczej po zamknięciu warstwy z utworzonym dynamicznie flashem.)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.