<?php group_concat( reprezentacja ) AS nazwy FROM `reprezentacje` WHERE `ms_grupa`=".$_GET['grupa']); for ($l=0;$l<mysql_num_rows($zap);$l++) { $zap1=mysql_query("SELECT sum( if( `druzyna1` =44 AND `gole_dr1` > `gole_dr2` OR `druzyna2` =44 AND `gole_dr1` < `gole_dr2` , 1, 0 ) ) AS zw, sum( if( `druzyna1` =44 AND `gole_dr1` < `gole_dr2` OR `druzyna2` =44 AND `gole_dr1` > `gole_dr2` , 1, 0 ) ) AS prz, sum( if( `gole_dr1` = `gole_dr2` , 1, 0 ) ) AS re, sum( if( `druzyna1` =44, `gole_dr1` , if( `druzyna2` =44, `gole_dr2` , 0 ) ) ) AS bramkistrzelone, sum( if( `druzyna1` =44, `gole_dr2` , if( `druzyna2` =44, `gole_dr1` , 0 ) ) ) AS bramkistracone FROM `mecze` WHERE `druzyna1` =44 OR `druzyna2` =44 "); for($i=0;$i<mysql_num_rows($zap1);$i++) { $il_meczy=$s['zw']+$s['prz']+$s['re']; $il_pun=$s['zw']*3+$s['re']; $miejsce=$i+1; } } ?>
Napisałem taki o to skrypt. Ma on za zadanie tworzyc tabele ze statystykami meczów. Wszystko ładnie oblicza mi ilość punktów, ilość zwycięstw, ilość porażek, ilość remisów oraz stosunek bramkowy, ale musze do tego dołożyć nazwę drużyny która znajduje sie w innej tabeli. W zap1 liczba 44 to przykładowy id druzyny.
Zapytaniem
<?php group_concat( reprezentacja ) AS nazwy FROM `reprezentacje` WHERE `ms_grupa`=".$_GET['grupa']);
Wyświetlam tablice z idami i nazwami reprezentacji, ale jak połączyłem to w jedność to nie działa. W zap1 liczba 44 to przykładowy id druzyny. Jak w pętli po kolei podstawiać w zap1 za liczbe 44 wartość z wygenerowanej tablicy, a w wyświtlaniu nazwę druzyny odpowadająca danemu id??