<?php { $$error=''; { } else { $list = " <html> <head> <style type='text/css'> <!-- @import url('http://blablabla/styledowiadomosci/styl.css'); --> </style> </head> <body> <table> <tbody> <tr> <th scope='row' class='column1'>Rodzaj ubezpieczenia:</th> <td>$ac $oc $nw</td> </tr> <thead> <tr class='odd'> <th scope='col' abbr='dane'>Dane ogólne:</th> <td class='column1'></td> </tr> </thead> <tr class='odd'> <th scope='row' class='column1'>Imię:</th> <td>$imie</td> </tr> <tr> <th scope='row' class='column1'>Nazwisko:</th> <td>$nazwisko</td> </tr> <tr class='odd'> <th scope='row' class='column1'>e-mail:</th> <td>$mail</td> </tr> <tr> <th scope='row' class='column1'>Telefon:</th> <td>$telefon</td> </tr> <tr class='odd'> <th scope='row' class='column1'>Preferowana forma kontaktu:</th> <td>$rodzajmail $rodzajtel</td> </tr> </tbody> </table> </body> </html>"; $charset='utf-8'; if(mail("moj_mail@o2.pl","tytul wiadomosci, NW", $list, "Content-type: text/html; charset=$charset\n"."Content-Transfer-Encoding: 8bit\n"."From: $mail\n"."X-Mailer: my_own/")) { } else { echo '<p class="error"><strong>'.$word['Przepraszamy wystąpił błąd podczas wysyłania wiadomości,prosimy spróbować później'][$lang].'</strong></p>'; return; } } } ?>
Wszystko ładnie działa wysyła maile itd itp., tylko problem leży w tym że w kliencie pocztowym (u mnie akurat Darco Agent) wiadomość którą otrzymam z wyżej wymienionego skryptu dochodzi obrobiona przez CSS, ale już w innych klientach typu Thunderbird już nie, identycznie się dzieje jak się wejdzie do poczty z serwisu np.: poczta.o2.pl, poczta.interia.pl, nie wiem jak na wp czy onecie to tak samo nie jest obrobiona przez style.
- w nagłówkach dałem text/html
- style są importowane bezpośrednio ze strony