Mam dość nietypowy problem.
Umieściłem w swoim serwisie filmiki z youtube.com za pomocą SwfObject jak napisali w swojej dokumentacji na stronie:
<script type="text/javascript"> var params = { allowScriptAccess: "always", wmode: "transparent" }; var atts = { id: "fplayer" }; swfobject.embedSWF("http://www.youtube.com/watch/v/-7s7cvnYdtE?enablejsapi=1&playerapiid=fplayer&autoplay=1", "player", "570", "330", "8", null, null, params, atts); </script>
Za pomocą uchwytu zdarzeń wyłapuję kiedy skończył się film i przekierowuje użytkownika na następną stronę z filmem za pomocą location.href. gdzie znajduje się ta sama strona z innym tylko filmem.
No i wszystko jest ok, user ogląda film, kiedy się skończy jest przełączany na następną stronę i automatycznie odtwarza się następny filmik. No i tu zaczyna się problem, jeśli user cały czas ma włączoną zakładkę z moją stroną to nie ma problemu (wszystko działa jak opisałem), ale jeśli jest w innej zakładce, filmik się skończy, przekierowuje tamtą zakładkę na następną stronę, ale obiekt flasha nie załaduje się dopóki nie otworzy zakładki z moją stroną, wtedy dopiero ładuje się flash.
Znacie jakies rozwiązanie tego problemu? Może jakieś parametry w swfobject?
Pozdrawiam,
Apo