Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Web Services w PHP [Seth]
Forum PHP.pl > Wortal > Artykuły
scanner
Opinie i dyskusje na temat artykułu "Web Services w php"
Seth
Dodam jeszcze, ze jest to pierwsza czesc co zostalo pominiete z niewiadomych mi przyczyn ;P
cagrET
Chyba jest błąd w 2.2.5 Implementacje w php. W opisie do nuSOAP jest tekst z php-SOAP. I czy przypadkiem nie zabrakło PEAR::SOAP ?
Kolejny świetny artykuł :) Czekam na dokończenie, czyli 2. Description i 3. Discovery !
scanner
Błęd w treści,. który wskazałeś zostanie usunięty popołudniu. Musiała mi klawiatura "przeskoczyć" przy korekcie. Poprawię to popołudniu.
Paul
[quote]Powodem, dla których powstało Web Serv
zglaszam literowke winksmiley.jpg

[quote]która odbywa się [b]po przez
(jest osobno a ma byc razem)

[quote]phpxmlrpc zostało napisane przez samych twórców XML-RPC - Useful Inc. - co od razu sugeruje pełne [b]wspiera

wsparcie?

[quote]Jak pierwsza przestrzeń musi zawierać podane wyżej URI
UR[b]L?
Seth
[quote][quote]Powodem, dla których powstało Web Serv
zglaszam literowke winksmiley.jpg[/quote]
Nazwa wlasna.

[quote][quote]Jak pierwsza przestrzeń musi zawierać podane wyżej [b]URI

UR[b]L
Uniform Resource Identifier

Reszta do poprawy winksmiley.jpg
scanner
Artykuł został poprawiony.
Paul
Tak wlasnie patrze, ze nie do konca jest poprawione...
Cytat
Nazwa wlasna.

Mi chodzilo oto, ze tej literki v, co wyszczegolnilem nie ma w tym fragmencie...
jest:
Cytat
Web Serices
Dei
W przykladzie 6. numer zadanego loginu to 42, natomiast w opisujacym przyklad tekscie wystepuje wartosc 12. W pdf ten sam blad.
sobstel
a ja zapytam co z druga czescia artykulu? czy jest szansa sie na jego pojawienie w najblizszym czasie?
Seth
Jest szansa winksmiley.jpg
Bedzie pod koniec grudnia, albo na poczatku stycznia (brak czasu: praca, uczelnia etc. :/)
ktuvok
No właśnie - minął już dawno koniec grudnia i początek stycznia... A kolejnej części artykułu próżno wypatrywać... W związku z tym mam 2 pytania:

1. Czy mógłbyś poprawić "przykład rządania" na "przykład żądania" na stronie 3 (format .pdf) biggrin.gif ?

2. Skąd wziąć więcej informacji na temat o którym piszesz? Chodzi mi o materiały źródłowe, przykłady... Polecono mi przygotować system (PHP4), którym administruję, do współpracy z Web Services i za diabła nie wiem, jak się do tego zabrać... Czy muszę coś instalować? Uczyć się XML'a? Szukać gotowych klas? Hmm...

Dziękuję i pozdrawiam,
K
Seth
Wiem wiem... przepraszam ale ostatnio mialem maly zawrot glowy w robocie, a do tego doszla sesja.

Od przyszlego tygodnia zabieram sie za napisanie drugiej czesci artykulu.

Ad. 1 to juz lezy w gestii osob odpowiedzialnych za wersje pdf'a winksmiley.jpg

Ad. 2 tutaj musze Ci odeslac do googli. Tam mozna wiele znalezc pomocnych informacji. Na stronach msdn.com takze jest masa informacji chociaz tutaj trzeba juz znac dany jezyk aby polapac sie w przykladach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.