Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odświeżanie/błąd przy wysyłce formularza
Forum PHP.pl > Forum > PHP
dkruczek
Witam.

Mam problem z jednym z formularzy w serwisie, którym się ostatnio zajmowałem. Otóż dość często przy jego wysyłce strona albo odświeża się bez żadnego efektu, lub też wyskakuję błąd wyglądający tak:

Cytat
ERROR
The requested URL could not be retrieved

--------------------------------------------------------------------------------

While trying to retrieve the URL: http://mojedaty.pl/index.php/calendars/add...t/24/2010/04/25

The following error was encountered:

• The request or reply is too large.
If you are making a POST or PUT request, then your request body (the thing you are trying to upload) is too large. If you are making a GET request, then the reply body (what you are trying to download) is too large. These limits have been established by the Internet Service Provider who operates this cache. Please contact them directly if you feel this is an error.

Your cache administrator is web@cache.org.

Czym moze to być spowodowane?
micha12344
chyba jasno jest napisane że coś co wysyłasz jest za duże
dkruczek
No ok, tylko co? Formularz jest prosty - textarea + select i to wszystko.
nospor
tak, tylko ze moze w tym textarea wkladasz 300KB danych a wszystko to wysylasz GETem zamiast POSTem. Skad mamy to wiedziec przy tak "obfitej" ilosci informacji jakimi nas uraczyles? smile.gif
dkruczek
http://mojedaty.pl/

Dodawanie wpisów wymaga zalogowania, utorzyłem konto:
login: forum
hasło: forum

A oto felerny formularz:
http://mojedaty.pl/index.php/calendars/add...t/33/2010/04/25

Myślę, że to może rozjaśnić sytuacje smile.gif
zend
Niestety drugi link który podałeś nie działa, Włącz raportowanie błędów w php inaczej będzie ciężko pomóc
mortus
@zend Drugi link działa, tylko trzeba się zalogować, a login i hasło kolega podał.
Formularz wysyłany jest metodą post. Ale nie wiem, co trzeba w nim wpisać, żeby się opisany błąd pojawił. Dodałem trzy testowe wpisy do kalendarza i wszystko poszło.
zend
@drkruczek - dobrze by było gdybyś wyświetlał błędy, albo stronę logowania w przypadku próby takiego wejścia jak moje. Mnie też nie udało się wywołać błędu
Cytat
Otóż dość często przy jego wysyłce strona albo odświeża się bez żadnego efektu, lub też wyskakuję błąd wyglądający tak:
osoba która wywoływała ten błąd musiała chyba wpisywać opis wszystkich wydarzeń które miały miejsce na świecie w danym dniu ohmy.gif Zakładająć oczywiście że był to użytkownik, a nie tester.
dkruczek
Błąd wyświetla się zazwyczaj w momencie gdy użytkownik wybiera powtarzanie wydarzenia co określony czas.
mortus
W ogóle teraz to zawartość cookies pokazuje. Wklej tutaj kod odpowiedzialny za obsługę tego formularza (jeśli używasz do tego również JavaScript to wklej odpowiedni skrypt).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.