Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: praca jako redaktor -pytanie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
aleo
Witam

Mam poronwac dwa urzadzenia
W drugiej turze dostałem maila
Tekst nie powinien być dłuższy niż 2000 znaków.

A ja obecnie mam 3200 znakow, skondesowałem to z 10 tys i wiecej juz nie dam rady...

Pracodawca pewnie bedzie sie czepial, nie wiem teraz co zrobic czy przeksztalcic te porownanie tylko na omowniu warstwy softwarowej bez sprzętu?

Bo wszystkiego tak nie skondesuje....

magnus
Ale czy praca jako redaktor nie polega właśnie na tym, że trzeba umieć napisać jakiś tekst "na wymiar"? smile.gif
No więc, jeśli nie potrafisz, to się nie nadajesz do tej pracy. Bez urazy biggrin.gif
aleo
no tak ale tego w 2tys sie nie da zmiescic

zreszta konkurencyjne porownania maja bo 3-7 tys znakow wiec w 2 tys bedzie ciezko i tak juz ta wersja zostala mocno okrojona...
vokiel
Wszystko się da;) Można parafrazować zdania, tak, żeby użyć krótszej formy słowotwórczej, można tak łączyć zdania, żeby unikać zwrotów nic nie dających, będących tylko wypełniaczami gramatycznymi treści.

Można opuścić mniej istotne rzeczy. Daj to komuś do przeczytania, a później popytaj co ta osoba zapamiętała, co ją najbardziej zaciekawiło, będziesz wiedział co ma zostać.

Kiedyś mieliśmy na studiach zadanie napisania recenzji 3-ech wybranych filmów pod zadany temat. Filmy wybieraliśmy sami, tak aby pasowały do 'wątku przewodniego". Limit - 1str A4 (nie więcej), Times New Roman, odstępy pojedyncze, marginesy 2cm.

OT: Może thek udzieli Ci kilku korepetycji ze skondensowanego pisania....
aleo
kurczę wysłałem już reckę sad.gif chyba po zawodach...

zredukowałem do 2245 znakow wiecej nie dam rady a prog to 2000 chyba nie beda miec za bardzo pretensji?

vokiel
10%...
To zależy, jeśli dany tekst ma iść do druku, to może być dość istotne. Prawdopodobnie jest wybrany blok na dany tekst. Przy używanych ustawieniach czcionki, marginesów, akapitów itd, wiadomo, że zmieści się 2k +/- 5%, szczerze wątpię żeby margines błędu był rzędu 10%.

Nie będziesz wiedział, dopóki nie sprawdzisz. Zobaczysz jak dostaniesz odpowiedź, będziesz wiedział przy okazji czy 10% nadmiaru to już poza granicą tolerancji, czy jeszcze przed winksmiley.jpg
aleo
to jest tek rekrutacyjny snitch.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.