Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [IE] Wystąpił błąd w skrypcie na tej stronie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
krzysztof_kf
Witam wszystkich pytanie odnośnie przeglądarki ie podczas otwierania mojej strony wyskakuję komunikat o błędzie że skrypt ma błędy jak szukałem po przez google odpowiedzi to zdania sa podzielona że to wina przeglądarki a nie moich skryptów . czy to prawda ?
batman
Nie, to nie prawda. Komunikat ten oznacza, że masz w skrypcie błąd.
krzysztof_kf
Okej dzięki też tak myślałem smile.gif
batman
Prawdopodobnie masz przecinek, po którym zamknąłeś nawias. IE jest na takie rzeczy mocno wyczulone.
varez
Cytat(batman @ 18.04.2010, 12:10:42 ) *
Komunikat ten oznacza, że masz w skrypcie błąd.

a nieprawda!
Ostatnio poczułem potęgę IE, gdy byłem na wyjeździe daleko do firmy przestawiać im ich nową stronkę. Okazało się, że w IE [no bo co Pani Bożenka i jakiś dziwny koleś może mieć jak nie IE? Pani Bożenka nawet na stałe miała w IE ustawione powiększenie na ok 120% biggrin.gif] nie działa pewien skrypt. Po kliknięciu na żółty wykrzyknik właśnie marudziło o jakiś błąd składni (szczerze to nie pamiętam, ale chyba też o zamknięcie nawiasu). Laptopa nie mieliśmy czy coś, no i była mała wtopa. "Przecież tyle razy to sprawdzałem" - sobie myślę. Spodziewałem się jakiegoś problemu przy przenoszeniu strony z testowego serwera na ich właściwy. Po powrocie okazuje się, że wszystko gra! Plik jest 100% poprawny, zero błędów, działa pod Operą, Firefoxem, Safari, Chromem, natywnym IE6,7,8, oraz IE6,7,8 w IETester.. Na nie-firmowych komputerach też wszystko zawsze było ok (głównie sprawdzane pod IE) [tj. skrypt ten dostało z serwisem mnóstwo innych firm]. Tylko u nich w firmie na każdym IE ten skrypt się sypie. Ale oni mają nawiedzonego "Pana informatyka" - który z pewnością potrafił tak ustawić IE na firmowych komputerach, że łapie błędy składni w poprawnym skrypcie. Do dziś nie mogę sobie tego wyobrazić, co on też zrobił..

Idź i nie grzesz już, nie wierząc w potęgę IE.
nospor
Cytat
a nieprawda!
To ze ty byc moze miales wszystko dobrze i byc moze naprawdę to jest wina IE nie oznacza, ze w tym przypadku co tu podano tak też jest. Wersja batmana jest bardzo prawdopodobna.

Idź więc ty i nie grzesz więcej jedną tylko Twoją prawdą... tongue.gif
varez
ja nie mowilem konretnie o przypadku krzysztof_kf..

batman jasno napisał że komunikat taki oznacza błąd w skrypcie, a nie błąd przeglądarki. Ja mówię, że to nieprawda, bo niekoniecznie tak musi byc smile.gif [potem opis przypadku]

no i wiem, że możecie tylko wierzyć na słowo, ale rękę daję za ten kawałek kodu, że był poprawny. nie dziwiłbym się gdyby coś się sypnęło w pracy, albo chodziło na ietesterze, a w natywnym ie juz nie. albo gdyby któryś z klientów poprzednich miał taki sam problem.

a ty (nospor).. wierzysz w IE?
nospor
Cytat
bo niekoniecznie tak musi byc
a widzisz... tego juz nie napisales i o to wlasnie sie czepnalem winksmiley.jpg

Cytat
a ty (nospor).. wierzysz w IE?
nie rozumiem pytania smile.gif
wiem natomiast, ze jak w IE poda sie np. przecinek nie tam gdzie trzeba to IE sie wywali a np FF nie.
Ogolnie jesli chodzi o IE to nic mnie nie zdziwi, bo to juz nie takie mialem z nim przeboje.
varez
Cytat(nospor @ 22.04.2010, 14:18:14 ) *
a widzisz... tego juz nie napisales i o to wlasnie sie czepnalem winksmiley.jpg

poprawić?tongue.gif

Cytat(nospor @ 22.04.2010, 14:18:14 ) *
wiem natomiast, ze jak w IE poda sie np. przecinek nie tam gdzie trzeba to IE sie wywali a np FF nie.

okej, tyle to ja też wiem, ale jak już mówiłem skrypt był poprawny
nospor
Cytat
ale jak już mówiłem skrypt był poprawny
juz ja na forum widzialem tysiące "poprawnych" skryptów winksmiley.jpg

Nie wnikam, moze byl poprawny moze nie. Napisalem tylko posta w odpowiedzi na twoj post bo brakowalo w nim paru zwrotów, które raczyles dopisac dopiero w nastepnym poscie winksmiley.jpg
batman
Wywołany do tablicy spieszę wyjaśnić, że wspomniany komunikat oznacza błąd skryptu i nic innego. Dopiero jak wszystkie możliwe testy zostaną przeprowadzone, można nieśmiało założyć, że problem może leżeć gdzieś indziej. Nie można jednak od samego początku zakładać, że to wina przeglądarki/systemu/ustawień/siecie/inne*

* - niepotrzebne skreślić
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.