Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout] Strona utrzymywująca stan trawy
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
awerd95
Layout dla pewnej strony

http://img52.imageshack.us/img52/6978/lays.png
Kildyt
Potnij to ładnie to uzyskasz +10 do respektu. winksmiley.jpg

Kiepsko, nieintuicyjnie, przeciętnie - jednym słowem bez szału; 10 min. roboty.
Poczekaj, niech twój pomysł dojrzeje i wtedy spróbuj coś zmodzić.
starach
Link w nagłówku jest koszmarnie makabrycznie niewidoczny. Tak samo treść stopki. Reszta jak dla mnie świetna. 8+/10
melkorm
Cytat
Link w nagłówku jest koszmarnie makabrycznie niewidoczny.

Chyba chodzi o to by zakryć nazwę firmy smile.gif

co do strony 6/10.
awerd95
linki zostały zamazane ponieważ strona jeszcze nie istnieje i ten akt jest w celu zabezpieczenia nazwy domeny
konole
A co, jeśli można wiedzieć, znaczy "utrzymywująca"?
Van Pytel
Mnie też się bardzo podoba smile.gif
awerd95
Cytat(konole @ 13.06.2010, 22:20:59 ) *
A co, jeśli można wiedzieć, znaczy "utrzymywująca"?

To znaczy firma, która kosi, sadzi, itp. trawę.
qrooel
Cytat(awerd95 @ 14.06.2010, 14:58:00 ) *
To znaczy firma, która kosi, sadzi, itp. trawę.

Utrzymująca. smile.gif
SHiP
Styl strony jest niemodny lecz mnie bardziej martwi brak normalnej typografii. Nagłówki mniej widoczne od tekstu?

Ogólnie nie powala. 10 minut w GIMP-ie. Wyglądem przypomina troszkę plazmę z kde4.
modic
chyba nie zajmujesz sie cieciem i kodowaniem css, gdyby tak było nei zaprojektowałbyś takiego wyglądu
nmts
Cytat(awerd95 @ 13.06.2010, 14:39:57 ) *
linki zostały zamazane ponieważ strona jeszcze nie istnieje i ten akt jest w celu zabezpieczenia nazwy domeny

W takim razie słabo zamazałeś, bo raczej dobrze widać nazwę. Zwłaszcza jej pierwszy człon jeśli się zna angielski, a drugi po myślniku też nie trudny. winksmiley.jpg
Pawel_W
Cytat(modic @ 25.06.2010, 19:50:36 ) *
chyba nie zajmujesz sie cieciem i kodowaniem css, gdyby tak było nei zaprojektowałbyś takiego wyglądu

co ma cięcie i kodowanie (css?!) do projektowania stron internetowych??

strona nie powala, zastanawiam się jak będzie wyglądać ta trawa przy większych rozdzielczościach - rozciąganie? powtarzające się tło?
1010
Cytat

Między innymi to, że gdyby sam miał pociąć ten projekt to wyrwał by sobie z głowy wszystkie włosy.
Kenobi
Mi się trochę nie podoba , efekt Aero i tylko tyle.
4/10
sunpietro
przy takim szablonie dobrze byłoby mieć duże zdjęcie trawy lub zrobienie przejścia w jednolity kolor, bo inaczej będzie problem z tłem.
Z kolei duże zdjęcie trawy dużo waży, więc trzeba będzie zmniejszyć jakoś tła.
Ten projekt nie jest trudny do zrobienia za pomocą CSS.

Ocena ogólna projektu: 3/10
- nie ma typografii
- tekst ledwo widoczny
- nie podoba mi się

+ efekt aero
+ przyciski w menu
modic
Cytat(Pawel_W @ 26.06.2010, 11:54:15 ) *

jak tniesz projekt i kodujesz css to wiesz co jest trudne i sprawia najwięcej problemów, ewentualnie co po pocięciu zajmuje najwięcej miejsca, więc jak robisz projekt graficzny który sam masz potem pociąć to chyba oczywiste, że nie będziesz sam sobie robił problemów i zaprojektujesz taki aby go jak najłatwiej można było pociąć
prawda questionmark.gif
Pawel_W
Cytat(modic @ 28.07.2010, 00:25:56 ) *
jak tniesz projekt i kodujesz css to wiesz co jest trudne i sprawia najwięcej problemów, ewentualnie co po pocięciu zajmuje najwięcej miejsca, więc jak robisz projekt graficzny który sam masz potem pociąć to chyba oczywiste, że nie będziesz sam sobie robił problemów i zaprojektujesz taki aby go jak najłatwiej można było pociąć
prawda questionmark.gif

zależy czy ktoś myśli nad tym co robi rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.