Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Blokowanie odświeżania strony
Forum PHP.pl > Forum > PHP
SeSsam
Witam.
Jestem tutaj nowym użytkownikiem i nie wiem czy w dobrym dziale napisałem. Napisałem tutaj bo uznałem że ten dział jest najsłuszniejszy.
Mój problem polega na odświeżaniu strony. Da się zablokować żeby jak ktoś ciągle stronę odświeżał żeby pojawiał się komunikat?

Pozdrawiam. dry.gif
wookieb
No to musisz zdefiniować termin "ciągle odświeżał".
phpion
Zapis w sesji/ciachu/bazie kolejno wykonywane operacje w postaci: adres -> czas. Dzięki temu będziesz mógł wyczaić czy użytkownik nie odświeża non stop tej samej strony (adres powtarzający się w krótkich odstępach czasu).
SeSsam
Cytat(wookieb @ 14.06.2010, 14:54:37 ) *
No to musisz zdefiniować termin "ciągle odświeżał".

Jak to zrobić? Poprosił bym o jakieś szczegóły. sadsmiley02.gif tongue.gif

Cytat(phpion @ 14.06.2010, 14:55:46 ) *
Zapis w sesji/ciachu/bazie kolejno wykonywane operacje w postaci: adres -> czas. Dzięki temu będziesz mógł wyczaić czy użytkownik nie odświeża non stop tej samej strony (adres powtarzający się w krótkich odstępach czasu).

Można jaśniej ? Jestem początkujący w php. Potrzebuje skrypt na te stronę.

refresh offtopic.gif
erix
Drogi autorze, ostatnie ostrzeżenie; temat dzisiaj założony i podbijasz? To nie jest helpdesk, tylko forum, na którym każdy za frajer poświęca swój wolny czas.

Poczekaj cierpliwie na odpowiedź, będąc nachalnym tylko denerwujesz i zmniejszasz swoje szanse na uzyskanie rozwiązania.
armon
Cytat(SeSsam @ 14.06.2010, 16:59:03 ) *
Jak to zrobić? Poprosił bym o jakieś szczegóły. sadsmiley02.gif tongue.gif

Można jaśniej ? Jestem początkujący w php. Potrzebuje skrypt na te stronę.

refresh offtopic.gif

Zdefiniować = opisać.

Opisałeś w to sposób wieloznaczny, chodziło o sprecyzowanie Twojego problemu.

1.  
  2. if (!isset($_SESSION['time']) && !isset($_SESSION['actualFile']))
  3. {
  4. $_SESSION['time'] = time();
  5. $_SESSION['actualFile'] = basename($_SERVER['PHP_SELF']);
  6. }
  7. else
  8. {
  9. if ( (time() - $_SESSION['time']) < 2 && ($_SESSION['actualFile'] == basename($_SERVER['PHP_SELF'])) )
  10. $showContent = false; //lub header("Location: <a href="http://google.pl&quot%3b%29;" target="_blank">http://google.pl");</a> lub dodanie do listy zbanowych etc. ;)
  11. else
  12. {
  13. $_SESSION['time'] = time();
  14. $_SESSION['actualFile'] = basename($_SERVER['PHP_SELF']);
  15. $showContent = true;
  16. }
  17. }
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.