Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Ocena wygladu
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
outsider
Witam,
Prosze o ocene smile.gif Zwlaszcza menu, do ktorego mam mieszane uczucia (zyczenie klienta...) tongue.gif
http://prisrybnik.pl

P.S. Moglbym dorzucic do tego tematu jeszcze 4 inne moje stronki ? smile.gif
SHiP
- Menu mi się nie podoba(ta jeżdżąca koparka irytuje).
- ikony w galerii - te katalogi są nieładne

+ cała reszta. Ładny spokojny i czytelny design

PS: nie mam czasu się bawić w testowanie kodu php ale coś masz nie tak z filtrowaniem $_GET
http://prisrybnik.pl/galeria/pokaz_katalog.php?gkId=1.0
http://prisrybnik.pl/galeria/pokaz_katalog.php?gkId=1-0

Tak jakbyś za pierwszym razem konwertował do liczby(przy pobieraniu tytułu galerii) a za drugim już to olewał(przy pobieraniu zdjęć). Pokażesz kawałek kodu? biggrin.gif
outsider
najzwyklejszy (int)$_GET['gkId'] biggrin.gif
Zmienilem te katalogi, a dkladnie obramowanie, mogloby by byc ?
Menu bez koparki tez by Tobie sie nie podobalo ?
SHiP
1. Bez koparki by mi się podobało

2. No ale zauważ, że zdjęcia się nie pobierają. Więc tam masz coś innego niż rzutowanie na inta...
outsider
Tak, mam jeszcze warunek is_numeric($_GET[]), a przy zapytaniu rzucam na inta "select where (int)GET[]" smile.gif Wiec dla 1.0 jak i 1.99999 bedzie ok, bo wyjdzie 1
Kenobi
Mi się nie podoba ten traktor w menu.
I nie podoba mi się ten fioletowy pasek - z lewej strony wystaje i tak dziwnie to wszystko wygląda wtedy.
SHiP
Moim zdaniem pasek jest w porządku.
karol33
w sumie jest ok tylko ten pasek gdzie pisze "PRIS – Przedsiębiorstwo Robót Inżynieryjno-Sanitarnych sp. z o.o" bym jakoś zmienił bo nie pasuje
maateusz
Lay ok, menu rzeczywiście trochę denerwujące + czcionki.
outsider
ktora czcionka i gdzie nie pasuje ?
kapuch
Jak szybciej przelecisz myszka po menu, to elementy nie wracaja na swoja pozycje, dopiero jak traktor dojedzie do konca, wtedy wskakuja na swoja pozycje.
thomson89
+ Wszystko ładne i czytelne
+ Dobrze dobrana kolorystyka

- Linki w stopce (jakoś tak mnie gryzą)
- Koparka w menu - irytuje (poprzednicy wspomnieli)
- Fioletowy pasek, powinien dalej za menu wystawać
- Czcionka jakaś w tym pasku nie pasuje do reszty

-> Losowe projekty - mogły by być tam dwa losowe zdjęcia

? Interesuje mnie jak zrobiłeś to menu

Ogólnie ładny i czytelny szablon.
Adam_
A mi, w przeciwieństwie do większości użytkowników, ta koparka w menu się podoba smile.gif Od razu jak wszedłem na stronę zacząłem się zastanawiać jak to zrobiłeś i bardzo mi się to spodobało smile.gif

Tak jak napisał użytkownik wyżej - ten tekst w fioletowym pasku nie pasuje do reszty strony, ale jest naprawdę ładny i ujął bym to tak, że to reszta strony - czcionki nie pasują do tego paska, bo on moim zdaniem jest wykonany super.

I kolor odnośników w stopce mógłby być inny, bo zielony występuje tylko tam i nie pasuje do całej strony.

Ogólnie strona mi się podoba smile.gif

Edit:

a co do menu to wykonane jest w jQuery - bardzo ciekawy efekt
outsider
Dzieki wszystkim za opinie winksmiley.jpg
thomson89, wedlug mnie, jesli pasek wystawalby dalej za menu, bylby wtedy za szeroki.
Adam_, w koncu komus sie zasuwajaca koparka podoba smile.gif

To w koncu jaki ten pasek jest biggrin.gif czcionki w nim jest dobra czy do zmiany ? Lub, czy czcionka reszty tekstu(lewa i prawa kolumna) do zmiany na szeryfowa ?
Poprawilem linki w stopce.
Menu zrobione w jQuery jak napisal powyzej Adam, pierwsza animacja jaka napsial sam, wiec "powracanie tekstu" przy szybkim przewijaniu w menu nie dziala zbytnio dobrze, nie wiem do konca czemu...

Dzieki za odpowiedzi i czekam na dalsze smile.gif

kapuch
a sproboj wstawic stop() przed animate.
No chyba ze juz to masz (nie chce mi sie szukac w kodzie).
thomson89
W tym fioletowym, czcionka powinna być większa - w końcu to dane firmy.

Ten pasek jest ładny, lecz to wystawanie ze strony lewej mi nie pasuje.

Mam 2 propozycje co do paska:
- zrób go na całą szerokość strony
- skróć do ram strony

W stopce już lepiej, ale spróbuj dać tam ten kolor co jest w pasku.
outsider
zwiekszylem czcionke w pasku, niestety wedlug mnie pasek jest dobry smile.gif
w stopce zmienilem kolor, lecz musialem dodac podkreslenie bo zlewaly sie linki z tekstem glownym.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.