Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [PHP][MySQL] Jak przerobic licznik odwiedzin>?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
killer99977
Witam mam taki licznik:
  1. if ($_COOKIE){
  2.  
  3. $status = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT * FROM licznik LIMIT 1;")) or die( mysql_error());
  4. echo '<font color="' . $color . '" face="' . $face . '" size="' . $size . '">Odwiedzi³o nas ' . $status['odwiedzilo'] . ' osob</font><br />';
  5.  
  6. } else {
  7.  
  8. setcookie('licznik', '1', time()+86400);
  9.  
  10. if($_COOKIE['licznik'] != 1){
  11.  
  12. mysql_query("UPDATE licznik SET odwiedzilo = odwiedzilo + 1 WHERE id = 1") or die( mysql_error());
  13. $status = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT * FROM licznik LIMIT 1;")) or die( mysql_error());
  14. echo '<font color="' . $color . '" face="' . $face . '" size="' . $size . '">Odwiedzi³o nas ' . $status['odwiedzilo'] . ' osob</font><br />';
  15.  
  16. } else {
  17.  
  18. $status = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT * FROM licznik LIMIT 1;")) or die( mysql_error());
  19. echo '<font color="' . $color . '" face="' . $face . '" size="' . $size . '">Odwiedzi³o nas ' . $status['odwiedzilo'] . ' osob</font><br />';
  20.  
  21. }
  22. }

Moje pytanie jak zrobic takie cos jak jest WS a mianowicie w statystykach pisze dzis odwiedzi³o nas n osob wczoraj owiedzi³o nas n osob ogolnie odwiedzi³o nas n osb z gory thX
piotr94
musisz przerobiæ tabelê w db tak, aby mia³a pole z dat± odwiedzin i potem zrobiæ odpowiednie zapytania (time na pewno siê przyda)
attimo
Nie wiem czy takie rozwiazanie jest dobre ale mo¿e: zrob tabele ze statystykami daj tam pola id,dzis,wczoraj,ogolnie i kazda odslona bedzie zapisywana do ogolnych a w tych z dzisiaj to musialbys wybrac tylko te z danego dnia a po danym dniu wywoalc skrypt czyszczacy te ilosc to samo dla wczoraj.
piotr94
po co komplikowaæquestionmark.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.