Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Solved]Generowanie, kopiowanie plików PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
piotrekww
Witam,
Czy jest możliwość skopiowania pliku php, z zamianą wartości w tym właśnie pliku. Np. mam plik o nazwie
  1. Nodes.php
  2.  
  3. class Nodes extends CRMEntity {
  4. var $db, $log; // Used in class functions of CRMEntity
  5.  
  6. var $table_name = 'nodes';
  7. var $table_index= 'nodesid';
  8. var $column_fields = Array();
  9. }

I chcę skopiować ten plik z zamianą nazwy na Projekt.php oraz z zamianą wszystkich nodes na projekt . Czy istnieje jakaś funkcja, która by mi to umożliwiła ?

1. Projekt.php
  2.  
  3. class Projekt extends CRMEntity {
  4. var $db, $log; // Used in class functions of CRMEntity
  5.  
  6. var $table_name = 'projekt';
  7. var $table_index= 'projektid';
  8. var $column_fields = Array();
  9. }

Pozdrawiam, Piotrek
czachor
1 - kopiujesz plik używając copy, potem zawartość przepuszczam przez preg_replace() albo str_replace() (w zależności od potrzeb)
2 - pobierasz zawartość pliku przez file_get_contents(), potem pre_replace albo str_replace, na koniec zapisujesz zawartość do nowego pliku
thek
A ja zadam proste pytanie: "Po co tworzyć osobną klasę będącą tym samym a mającą tylko inne wartości?" blink.gif
piotrekww
Już odpowiadam:

Korzystam z CRM vtiger i chcę dodać możliwość generowania modułów z jego poziomu. A sprowadza się to do tego, aby stworzyć odpowiednie tablice w bazie danych oraz skopiować domyślny folder (zawierający wszystkie klasy i pliki potrzebne do obsługi modułu ) w którym należy zmienić nazwy plików (to jest trywialne) oraz odpowiednio zmodyfikować kod w pewnych plikach. Wypróbuję metodę czachora, miejmy nadzieję, że się uda i się nie wysypie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.