Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pobranie liczby linków wychodzących ze strony
Forum PHP.pl > Forum > PHP
michal1-1991
Witam

Sam nie jestem w stanie tego napisać ani nie mogę znaleźć czegoś takiego. Tak jak w temacie, potrzebuję funkcji/kodu/klasy na to, że po włożeniu do niej adresu strony poda mi ilość linków wychodzących. Ma może ktoś kod na coś takiego albo wie jak to napisać?
piotr94
wiem jak to napisać, wystarczy użyć file_get_contents i odpowiednich wyrażeń regularnych
vokiel
W trzech krokach:
1. Pobierasz treść strony (cURL, file_get_contents)
2. Wyrażeniem regularnym pobierasz wszystkie linki
3. Te zaczynające się od domeny danej strony (lub bez żadnej) traktujesz jako wewnętrzne, pozostałe jako zewnętrzne.

Możesz również pokusić się o takie wyrażenie, które od razu wybierze tylko zewnętrzne linki
michal1-1991
w teorii wydaje się to proste, ale jeśli chodzi właśnie o wyrażenia regularne.. to jestem totalnym laikiem. Byłbym wielce wdzięczny gdyby ktoś je napisał... dla mnie to godziny nerwów a dla niektórych z Was to góra 2 minuty
everth
A ja bym chciał żeby ludzie nauczyli się korzystać z forum. Niestety to tylko chciejstwo. Obrób sobie ten kod.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.